2024. április 29. - Péter

Szellembusz garázdálkodott az utakon

Önállósította magát egy bécsi autóbusz, és anélkül indult el a megállóból, hogy a vezető rajta lett volna. Hat utas könnyebben megsérült, tizenöt személygépkocsi összetört. A furcsa eset a Fünfhaus kerületben történt, egy lejtős utcában a 10A vonalon közl
2008. február 5. kedd 10:47 - Hírextra
A sofőr annak rendje és módja szerint megvárta, míg az utasok le- és felszállnak, majd indulni készült. Az automatikus vezérlőrendszer azonban ezt nem engedte, mert a hátsó ajtó valami miatt nem záródott be - ezzel kezdetét vette az utólag "végzetesnek bizonyuló" apró események láncolata.
A tapasztalt vezető nem esett kétségbe. Úgy döntött, hogy járó motornál kiszáll, és majd kívülről tolja helyére az ajtót. Ez rendben is lett volna. De egyrészt elfelejtette behúzni a rögzítőféket, másrészt nem hagyta nyitott állapotban az első ajtót, úgy hogy az automatikusan be is záródott mögötte.

Baj még ekkor sem történt. A sofőr hátraszaladt, és némi ügyeskedéssel helyére illesztette a rakoncátlankodó ajtót. Az automata rendszer azonban ebben a pillanatban azt érzékelte, hogy minden rendben működik, és engedélyt adott az indulásra - az autóbusz ki is gördült a megállóból. Hiába rohant utána a vezető, sem megállítani nem tudta, sem bejutni nem volt képes.

A buszon tízen utaztak. Szerencsére ketten közülük nem vesztették el lélekjelenlétüket. Míg az egyik azzal próbálkozott, hogy valahogy kinyissa az ajtókat, a másik az alacsony ajtón keresztül behajolt a vezetőfülkébe, és megragadta a kormánykereket. Mint később elmondta, csak az a szándék vezérelte, nehogy átsodródjanak az ellentétes forgalmi sávba. Végül sikerült a nehéz járművet egy alacsony kerítésnek vezetnie, amelyen aztán a busz "fennakadt".

Igaz, addigra az utca szélén parkoló személygépkocsik közül tizenötöt alaposan összetört, és hat utas is könnyebben megsérült.

A kárt a szakértők 100-150 ezer euróra (26-39 millió forintot kitevő összegre) becsülik. Az eset azonban végződhetett volna tragikusabban is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását