2024. május 5. - Györgyi

Túl szépnek találták, kirúgták!

Meglepően mutatós külseje miatt váltak meg egy börtönőrtől Nagy-Britanniában. Felettesi szerint a 22 éves Amit Kajla "kis fruskaként" nem értheti a börtönök világát. A lány másként gondolja...
2009. szeptember 23. szerda 08:59 - HírExtra
Amit mindössze huszonkét éves volt, mikor alkalmazásba állt a Brinsford-i fiatalkorúak börtönében, mint börtönőr. Ám alighogy nekikezdett a smasszer szakmának, mindjárt kemény kihívásokkal kellett szembenéznie. Ragyogó külseje miatt ugyanis nem csupán a fogház „állandó lakóinak” kéjes pillantásait kellett elviselnie, hanem kollégái és felettesei pikírt megjegyzéseit is.

Leggyakrabban épp saját főnöke illette különféle válogatott illetlenségekkel, mondván, túl szexi az öltözéke és túl sok sminket visel. „A felettesem, Lee Hastings többször buta fruskának nevezett, azt mondta, nem érthetem a börtön világát” – panaszolta Amit.

Amit hiába azonban hiába panaszkodott, a börtönben nem foglalkoztak ügyével és lassan kiutálták, majd ki is rúgták munkahelyéről. Ekkor fordult a munkaügyi bírósághoz, diszkriminációval vádolva meg kollégáit.

„A szabályzat kimondja, hogy emberségesen kell felügyelni a rabokat, én ezt is tettem, de számtalanszor ordibáltak velem, hogy miért bánok tisztelttel a bűnözőkkel is” – mondta immár a bíróság színe előtt a szépséges smasszer.

„Gyenge nőnek állítottak be engem és nem tudták elképzelni, hogy nem csak a macsók tarthatnak rendet” – idézte megpróbáltatásait Amit a Daily Mail című lapnak. Való igaz: az elsősorban a hollywoodi szuperprodukciókból ismerős börtönvilágról alkotott képünkbe nehezen fér bele egy 180 centiméter magas, vékony, babaarcú porkoláb…

Ám előítéletek ide vagy oda, a nagy-britanniai munkaügyi bíróság kimondta, hogy Amit külsejének köszönhetően, valóban szexuális diszkrimináció áldozata lett és jogtalan bánásmódban részesült a munkahelyén. Az őt illető kártérítés összegéről napokban határoznak, ám élünk a gyanúval: a huszonkét éves lányt eddig sem a pénz, hanem az igazságszolgáltatásba vetett hite mozgatta…
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását