2024. május 5. - Györgyi

Oktatási Hivatal megbüntette a kerepesi sulit

Az Oktatási Hivatal határozata alapján első lépcsőben 200 ezer forintos bírsággal sújtják a kerepesi iskola fenntartóját, ahol hat roma diáknak megtiltották, hogy bejárjanak az intézménybe és csak délutáni foglalkozásokon vehettek részt - közölte Borovszk
2008. február 5. kedd 17:26 - Hírextra
Hozzátette: a határozatot az oktatási tárca megkapta, tudomásul vette, s ha fellebbezés érkezik, érdemben megvizsgálják. Ezentúl további vizsgálat lefolytatására utasították a hivatalt, hogy az esetet teljes körűen fel tudják deríteni.

Borovszky Tímea elmondta: hátra van még a dokumentációk teljes áttekintése, s megnézik, hogy az iskola által a tanulókkal szemben lefolytatott fegyelmi eljárás jogszerű volt-e.

Az Oktatási Hivatal hatósági eljárása csak egyetlen eszköz arra, hogy az önkormányzatot megfelelő módon segítsék. Nem csak hatósági vizsgálatról van tehát szó, emellett szeretnék, ha olyan pedagógiai kultúra honosodhatna meg az iskolában , amely az integrációs elvekre épülve nyújt a pedagógusoknak segítséget - mondta.

Felidézte, hogy eddig két alkalommal ajánlották fel a segítségüket az Országos Oktatási és Integrációs Hálózaton keresztül, ám erre még nem érkezett visszajelzés sem az iskolától, sem a fenntartó önkormányzattól.

Borovszky Tímea az előzményekről elmondta: a sajtóban megjelent hírek szerint a kerepesi önkormányzat iskolájában hat diáknak megtiltották, hogy iskolába járjanak és délutáni foglalkozásokon, hetente kétszer tartózkodhattak az épületben. Az eljárást fegyelmi okokkal indokolták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását