2024. május 2. - Zsigmond

Tata hosszútávra tervez

30 évre szóló akciótervet készít Tata városa, ami az elkövetkező három évtizedben megvalósítandó elképzeléseket foglalná össze.
2007. február 14. szerda 13:34 - Hírextra

A 20.század első felének híres közigazgatási szakembere, a tatai születésű Magyary Zoltán 1938-ban írt "Mi lesz veled Tata-Tóváros?" című munkája adta az ötletet az akcióterv elkészítéséhez. A terv minden olyan beruházást tartalmazna, amelyek megvalósítása a város számára kiemelkedő jelntőséggel bírna. Az elképzelések között kiemelt helyet kapna a többi között a Fényes Fürdő, az Esterházy-kastély, a Kossuth-tér, az Angol-kert és a Tatai-tó és környékének rehabilitációja. Fejlesztenék az ipari parkokat, illetve az oktatást, a művészeti és a tudományos tevékenységeket is.

A városvezetés mellett a helyi civil szervezetek is közreműködnek a tervek kialakításában. A polgármester hozzátette: az együttműködésre azért van szükség, hogy azon már ne kelljen vitatkozni, mit kell csinálni a városban. Ennél fontosabb kérdés az, hogyan és miből kell megvalósítani az elképzeléseket.

Michl József polgármester a Független Hírügynökségnek azt mondta, az akciótervben nem csak a megvalósítandó feladatok, hanem a szükséges források is szerepelnek majd. A város elsősorban uniós és kormányzati támogatásokra pályázna, de az ezekhez szükséges saját erőt hitelfelvétellel biztosítaná az önkormányzat. A tervek megvalósítására a magántőkével és a civil szervezetek segítségével is számolnak.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását