2024. március 29. - Auguszta

Tiltakoztak Orosházán

Mintegy 100 ember gyűlt össze szombaton délelőtt az orosházi vasútállomás előtti téren, hogy a várost is érintő vasúti szárnyvonal megszüntetése ellen tiltakozzon. A demonstráción, melyet az önkormányzat, illetve az orosházi kistérségi társulás hirdetett
2007. november 10. szombat 16:24 - Hírextra

Orosháza polgármestere, Németh Béla beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a vasúti közlekedés megszüntetése a település, a térség teljes ellehetetlenüléséhez vezetne, megbénítaná a gazdaságot. Mint mondta: az orosházi vasútállomás és a hozzá tartozó vasútvonal 1870-ben, a Nagyvárad-Fiume tengely részeként épült ki, s jelentősen hozzájárult a környék fellendüléséhez. Nem hagyhatjuk, hogy egy rossz döntés következményeként megszüntessék a vasúti közlekedést, s most ezért emeljük fel a szavunkat.

A demonstráción a vasúti szakszervezetek képviselői mellett részt vettek az orosházi térség településének vezetői is, így Karsai József, Battonya MSZP-s polgármestere, aki beszédében hangsúlyozta: "a vasút megmentése számunkra létkérdés, ezért összefogásra van szükség pártállástól függetlenül. A demokrácia alapja, hogy ne féljünk kiállni az érdekeink mellett, s én ígérhetem, hogy baloldali politikusként is ezt képviselem, és sosem szavazok meg olyan intézkedést, ami az itt élőket hátrányosan érintheti".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását