2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Ne köpködjé' a zuccán!

A bevándorlókat fel kell világosítani, hogy az utcán tilos köpködni és bömböltetni a zenét, de nem ajánlatos engedély nélkül bárkit is megérinteni - vélekedik Hazel Blears, a brit kisközösségi és önkormányzati miniszter, aki szerint célszerű egy "kisokos"
2008. február 5. kedd 07:31 - Hírextra
A kormányzati elképzelések szerint a kiadvány, amely a szigetország szokásairól tájékoztatná a bevándorlókat, beleértve a sorban állás illemtanát, segítené az új jövevények beilleszkedését - olvasható a BBC News hírei között.

Mint Hazel Blears rámutatott, Nagy-Britannia büszke arra a hagyományára, hogy szívélyes fogadtatásban részesíti azokat, akik kemény munkával akarnak boldogulni a szigetországban.

Ugyanakkor az is helyénvaló, ha az új jövevényektől elvárják a "játékszabályok" betartását, azt, hogy ne tegyenek semmi olyat, ami sértené a helyi közösségeket, vagy ami miatt összeütközésbe kerülhetnének a törvénnyel.

A tervek szerint az információs kiadvány megismertetné a bevándorlókkal, hogy "hogyan járulhatnak hozzá a brit gazdaság felvirágoztatásához", s kerülhetik el, hogy a helyi közösségben feszültségeket keltsenek.

A brosúrák a közös értékek népszerűsítését is felvállalják, olyanokét például, mint a törvénytisztelet.
A bevándorlóknak adandó tanácsok között szerepel, hogy kerüljék az ittas vezetést, ne szemeteljenek, s hogy a megfelelő napon tegyék ki a szemetet.

Ajánlatos az új jövevényeknek odafigyelni arra is, hogy rendszeresen jár-e gyermekük az iskolába, nem árt beszerezni a horgászengedélyt, mielőtt pecázni indulnak. Megszívlelendő, hogy engedély nélkül senkit sem szabad megérinteni, tilos a köpködés az utcán, s nem ajánlatos hangosan bömböltetni a zenét sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását