2024. április 25. - Márk

Koreai szurkolók közösen mennek

Háromszáz fős közös szurkolócsapatot küld Pekingbe, az augusztusi olimpiai játékokra a két Korea. Erről a Koreai NDK és a Koreai Köztársaság illetékesei állapodtak meg már korábban, de csak most jelentették be hivatalosan is.
2008. február 5. kedd 12:05 - Hírextra
Az egyezség azt is jelenti, hogy több mint fél évszázada - az ötvenes évek elejének koreai háborúja és a félsziget kettéosztása óta - most először megy vonat Dél- és Észak-Koreán át Kínába.

Jóllehet a két koreai állam jogilag változatlanul háborúban áll egymással, mivel mindmáig nincs köztük békeszerződés, a közös szurkolói csoport létrehozását mindkét fél a békülés tanújelének szánja.

Ami a technikai részleteket illeti, a vonatszerelvény 150 utassal délről indul, majd északon csatlakozik hozzájuk másfél száz KNDK-beli szurkoló, hogy aztán együtt érkezzenek meg Pekingbe, az ötkarikás játékok augusztus 8-i ünnepélyes megnyitójára.

A két Korea sportolói az utóbbi olimpiákon rendre együtt vonultak fel a nyitóceremónián, de külön csapatokban versenyeztek, mivel a két állam vezetői eddig egyszer sem tudtak megállapodásra jutni közös válogatott indulásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását