2024. április 28. - Valéria

Tóth és Póta a TOP 12-ben

Szombaton és vasárnap rendezik Frankfurtban az asztaliteniszezők Európa TOP 12-bajnokságát, amelyen ezúttal két magyar, Tóth Krisztina és Póta Georgina szerepel.
2008. január 31. csütörtök 14:18 - Hírextra
A negyedik olimpiájára készülő, Európa-bajnok Tóth a hatodik helyen kvalifikálta magát a viadalra, amelyen pályafutása során már 13. alkalommal indulhat. Eddig kétszer sikerült érmet szereznie: 2005-ben második, 2003-ban pedig harmadik lett. A csapatban szintén Eb-győztes Póta az elsőszámú tartalék szerepből léphetett előre, miután Michaela Steffet nem nevezte a román szövetség. A fiatal játékos másodszor vehet részt a TOP 12-n, 2005-ben debütált, akkor nem jutott tovább a csoportjából.

A férfiaknál a fehérorosz Vlagyimir Szamszonov, míg a nőknél a holland színekben versenyző Li Jiao a címvédő, most mindketten a második kiemeltek.
A TOP 12 mezőnye a bekerülés sorrendjében:
nők:

Liu Jia (osztrák), Li Jiao (holland), Wu Jiaduo (német), Boros Tamara (horvát), Li Qian (lengyel), Tóth Krisztina, Daniela Dodean (román), Elke Wosik (német), Ni Xialian (luxemburgi), Viktoria Pavlovics (fehérorosz), Tan-Monfardini Wenling (olasz), Póta Georgina
férfiak:

Timo Boll (német), Vlagyimir Szamszonov (fehérorosz), Kalinikosz Kreanga (görög), Werner Schlager (osztrák), Alekszej Szmirnov (orosz), Zoran Primorac (horvát), Dimitrij Ovtcharov (német), Michael Maze (dán), He Zhiwen (spanyol), Jean-Michel Saive (belga), Petr Korbel (cseh), Chen Weixing (osztrák)

A résztvevőket négy háromfős csoportba sorsolják, a körmérkőzések után az első két helyezett jut a kieséses főtáblára, ahol negyeddöntő, elődöntő és döntő vezet a végső győzelem felé.

a női verseny időrendje:
szombat:
11.50 ó - csoportmérkőzések, 1. forduló
13.30 ó - csoportmérkőzések, 2. forduló
15.10 ó - csoportmérkőzések, 3. forduló
18.20 ó - negyeddöntő (2 mérkőzés)
20 ó - negyeddöntő (2 mérkőzés)
vasárnap:
10 ó - elődöntő
13.30 ó - döntő
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását