2024. május 18. - Erik, Alexandra

Május 29-én lesz az MDF országos gyűlése

Május 29-én tartják az MDF országos gyűlését, amelynek egyik legfontosabb napirendi pontja a párt alapszabályának módosítása lesz - tájékoztatta Makay Zsolt az országos választmány döntéséről szombaton az MTI-t.
2010. május 8. szombat 18:27 - HírExtra
Az MDF országos választmányának elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a választmány az alapszabály-módosítás előkészítésére bizottságot állított fel.

Az országos gyűlésnek az alapszabály-módosításkor újra meg kell határoznia azt is, hogy hosszú távon milyen politikai irány mellett kötelezi el magát - hangsúlyozta.

Makay Zsolt beszámolt arról is, hogy a választmány az országos gyűlésig tagfelvételi és szervezetalakítási moratóriumot rendel el, a hagyományoknak megfelelően.

"A választmány felhívja az MDF helyi szervezeteinek figyelmét, hogy kezdjék meg a felkészülést az önkormányzati választásokra. Térképezzék fel az együttműködési lehetőségeket más szervezetekkel egy sikeres szereplés érdekében" - zárja közleményét a demokrata fórum politikusa.

Az MDF országos választmánya április 24-én döntött úgy, hogy május 8-ára összehívja a párt országos gyűlését, amelyen a teljes tisztújításról dönthettek volna a tagok.

Karsai Péter, az MDF elnökségi tagja május 4-én az MTI kérdésére azonban közölte: szombaton nem lehet országos gyűlést tartani, mivel lejárt a küldöttek mandátuma, ezért újakat kell választani.

Hozzátette: új küldöttek választása egy hosszabb procedúra, ezért is kellett az országos gyűlés időpontját megváltoztatni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását