2024. április 16. - Csongor

Terézvárosi mutyi: Perel a képviselő

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentette Berecz Károly vállalkozót Bajor Zoltán (SZDSZ) , Terézváros alpolgármestere, amiért a vállalkozó azt állította: az alpolgármesternek köze van a Terézvárosi Vagyonkezelővel
2008. január 31. csütörtök 16:42 - Hírextra
Berecz Károly, a Bajcsy-Zsilinszky út 61. szám alatti üzlethelyiség egykori bérlője ugyanis a Magyar Nemzet csütörtöki számában azt mondta: a rendőröknek tett vallomásában Bajor Zoltánt, a VI. kerület SZDSZ-es alpolgármesterét nevezte meg, mint aki 18 millió forint kenőpénzt kért volna tőle, hogy eladják neki az ingatlant. A vállalkozó a napilapnak azt nyilatkozta, minden bizonyítékot átadott a rendőrségnek, és "vannak tanúk is arra, hogy a szövevényes ügyben az önkormányzat balliberális vezetői is érintettek".

Az alpolgármester csütörtöki közleményében visszautasította a vádakat. Mint írta, Berecz Károlynak "nem 18 millió forintot, nem hamis euróban és nem aktatáskában kellett volna fizetnie, hanem 130 millió forintot az önkormányzat számlájára, hiszen a Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlanra felhalmozott adósságával ennyivel károsította meg a kerületet".

"Mi értelme lett volna azután bárkit is egy 18 millió forintos provokációval megkeresni, hogy az önkormányzat bírósági pert nyert ellene, majd miután százmilliós adósságát nem rendezte, felmondta a jogviszonyát és egy hete nyilvános pályázatot írt ki a helyiségekre. Ez utóbbit nem is tehette volna másként, hiszen már egy hónapja nem volt bérlője az ingatlannak" - írta az alpolgármester.

Hozzátette: a vállalkozó állításai "olyan szinten nélkülöznek minden valóságalapot, hogy a mai napon nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és becsületsértés miatt (...) feljelentést teszek ellene".

A Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön nem kívánt nyilatkozni a nyomozásról.
A lap emlékeztetett rá: Berecz Károlynak - elmondása szerint - a százszázalékos önkormányzati tulajdonú Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. múlt heti igazgatósági ülésére kellett eljuttatnia a 18 millió forintot. A rendőrség az ülésen őrizetbe vette Kovács Péter vezérigazgatót és egyik társát, de a bíróság első fokon elutasította az ügyészség előzetes letartóztatási indítványát.
Az 1500 négyzetméteres ingatlan körüli viták 2002-ben kezdődtek, amikor az önkormányzat havi 600 ezer forintról 2 millióra akarta emelni a bérleti díjat - olvasható a cikkben. Ezt az időközben gazdát cserélő cég nem fogadta el, perre ment, ám végül a bíróság az önkormányzatnak adott igazat, és a Berecz Károly vezette Műárt-Press kamatokkal együtt csaknem százmillió forintos adósságot halmozott fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását