2024. április 26. - Ervin

Nem kell a villamos

Lakossági véleményekre hivatkozva nem támogatta a Podmaniczky utcai villamos létrehozását Budapest VI. kerületének vezetése a kormánynegyed projektirodája, a főváros és a kerület hétfői egyeztetésén - mondta az MTI-nek Terézváros polgármestere.
2007. december 10. hétfő 17:40 - Hírextra

Verók István (MSZP) elmondta: a kormányzati negyedhez kapcsolódó közlekedési beruházások tekintetében a Podmaniczky utcai villamosközlekedés kiépítése és a parkolás megoldása okoz problémát a kerület számára, a kormánynegyed projektet vezető Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) azonban vállalta, hogy a kieső Podmaniczky utcai parkolóhelyeket pótolja.

A villamospálya kiépítését a kerület azért nem támogatja, mert a Podmaniczky utcai lakók attól tartanak, hogy a villamosközlekedés kárt tesz a környező lakóházakban.

Verók István hozzátette: a közeljövőben elkészül egy közlekedési tanulmány, amely azt hivatott megvizsgálni, hogy a kormányzati negyed miatt megnövekedő forgalmat ki lehet-e szolgálni trolibuszokkal.

A polgármester szerint további problémát jelent, hogy a KVI csak a Podmaniczky utca közlekedés-fejlesztését finanszírozza a kormányzati negyedhez kapcsolódóan, miközben a kerület álláspontja szerint az egyéb közlekedésfejlesztési beruházásokat is a negyed építésével párhuzamosan kellene végrehajtani.

A főváros abban bízik, hogy még a héten megállapodás születhet a KVI, a kerület és a főváros között - mondta az MTI-nek Kovács Mátyás, Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes (SZDSZ) szóvivője.
Kovács Mátyás hozzátette: a főváros a 47-es és a 49-es villamos Bajcsy-Zsilinszky úti és Váci úti meghosszabbítását, és a 14-es villamossal való összekötését preferálja.

"A mai napon közeledtek az álláspontok a kormányzati negyed projektiroda és a főváros, de még inkább a projektiroda és a kerületi önkormányzat között" - nyilatkozta a távirati irodának Láng Balázs, a kormányzati negyed projekt kommunikációs vezetője.

Láng Balázs szerint a fővárossal további egyeztetésekre van szükség, mivel az a hétfői megbeszélésen döntéshozói szinten nem, csak szakmai szinten képviseltette magát. (Ikvai-Szabó Imre a főpolgármesteri kabinet ülése miatt nem tudott részt venni a megbeszélésen, amelyen így a fővárost legmagasabb szinten Beleznay Éva megbízott főépítész képviselte).

A három fél megállapodása szükséges a településrendezési szerződés aláírásához. Ennek birtokában kerülhet december 20-án a Fővárosi Közgyűlés elé Terézváros egyébként már elfogadott Kerületi Szabályozási Terve (KSZT); a fővárosi testületnek itt egyetértési joga van.

A kormányzati negyedhez szükséges építési engedélyek csak ezután kérhetők, illetve adhatóak ki.



bkd \ bwt

MTI 2007. december 10., hétfő 16:22

Információ

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását