2024. május 7. - Gizella

Rangos elismerések könyveknek

Rangos elismeréseket kapott az Egyesült Államokban az a közelmúltban megjelent díszkiadású könyv, amely a tengerentúli magyar kulturális örökséget ápoló Amerikai Magyar Alapítvány (AHF) történetét dolgozza fel.
2008. január 31. csütörtök 20:23 - Hírextra

A Magyar örökség Amerikában, az Amerikai Magyar Alapítvány története című elegáns kiadvány a külalak megtervezéséért, valamint a nyomdai kivitelezésért két elismerésben részesült. A külalakért a Scheufelen Award for Excellence díjjal jutalmazták, a 37. Creativity Awards elismerései közül pedig ezüst díjat kapott "Könyv - belső kivitelezés" kategóriában.

A színes illusztrációkkal és fényképekkel gazdagon díszített 288 oldalas kötet bemutatja az 1954-ben alapított Amerikai Magyar Alapítvány növekedését, képet fest az alapítvány múltjáról és alapító tagjainak munkásságáról.

Kati Marton író és újságíró úgy nyilatkozott: "Mindkét énemet, a magyart és az amerikait, egyaránt büszkeséggel tölti el a Hungarian Legacy in America című könyv, amely tisztelgés az alapítvány nagyszerű eredményei előtt."

A Nobel-díjas Oláh György, a University of Southern California professzora azt mondta: az AHF "az elmúlt 50 esztendőben kimagasló munkát végzett a magyar tanulmányok és kulturális programok támogatása terén, valamint az amerikai magyarok teljesítményének dokumentálása érdekében; az alapítványnak emléket állító mű teljes mértékben megérdemli figyelmünket és támogatásunkat".
A kötet részletesen beszámol a kezdeti évekről az illinoisi Elmhurst College-ban, a Rutgers Egyetemen megalakult Magyar Tanszékről, illetve az alapítvány növekedéséről, miután New Brunswickba költözött. A könyv tiszteleg a magyarok eredményei előtt, bemutatja továbbá az AHF könyvárát, archívumát és múzeumi gyűjteményét. Az olvasó megismerkedhet a múzeumban rendezett kiállításokkal és a csatolt bibliográfiában olvashat az amerikai magyarok történetéről.

Az Amerikai Magyar Alapítvány különböző adományokból kiadványokat, akadémiai programokat, ösztöndíjakat támogat. Múzeumát, könyvtárát és levéltárát a New Jersey állambeli New Brunswickban 1989-ben nyitotta meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását