2024. május 6. - Ivett, Frida

Balázs Péter nem érti a tragédiát

Selmeczi Roland nem tudta megmutatni a szolnoki közönségnek, milyen is ő valójában - mondta a Balázs Péter igazgató a szolnoki Szigligeti Színház csütörtöki sajtótájékoztatóján. A 38 éves színész, Selmeczi Roland szerdán Szolnokról Budapest felé tartott,
2008. január 31. csütörtök 20:16 - Hírextra

"Szerdán délután két óráig próbáltuk Rolanddal a februárban bemutatásra szánt Hunyady-darabot, majd pihenni küldtem, és azzal váltam el tőle, hogy másnap folytatjuk a munkát; reggel kapott halálhírét azóta sem akarom el elhinni" - mondta Balázs Péter igazgató.

A színidirektor felidézte: jó húsz éve ismerte meg a színészt a Vígszínházban, amikor még ő is tagja volt a fővárosi társulatnak. Pályáját attól fogva figyelemmel kísérte, "igen aktív és nagy képességekkel rendelkező fiatalember volt" - tette hozzá Balázs Péter.

Véleménye szerint Selmeczi Roland a Vígszínházban néhány esettől eltekintve nem kapott a képességeihez méltó lehetőséget, ezért szerződött Sopronba.

Balázs Péter megjegyezte: amikor eldőlt, hogy ő lesz a szolnoki teátrum vezetője, az elsők között hívta szerepelni a Tisza-parti városba Selmeczi Rolandot, aki Hunyady Sándor Feketeszárú cseresznye című darabjában az egyik főszereplőként a főszolgabírót játszotta volna.

"Nem tudom, mi lesz, mit csinál a színház, (...) egy biztos, hogy Roland már nem lehet közöttünk soha többé, és nem tudta megmutatni a szolnoki közönségnek, hogy milyen is ő valójában" - fogalmazott Balázs Péter.

Újságírói kérdésre azt válaszolta, törekednek arra, hogy premiert a tervezett időpontban, február 15-én megtartsák, már több színésszel tárgyalásba kezdtek a megüresedett szerep eljátszásáról.
Az elmúlt években Selmeczi Roland mellett egy másik színész útja is tragikusan végződött, amikor Szolnokról Budapestre utazott gépkocsijával. Bubik István 2004 novemberében autójával frontálisan ütközött egy másik gépkocsival a 4-es főúton, Cegléd és Ceglédbercel között. A karambol következtében Bubik István meghalt, a másik autóban utazó két személy közül az egyik súlyos sérülést szenvedett.

Selmeczi Roland 1969-ben született Budapesten. 1993-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Vígszínház tagja lett. Az utóbbi időben szabadúszóként dolgozott, játszott a szolnoki Szigligeti Színházban, a soproni Petőfi Színházban, az Új Színházban, a Pesti Színházban, a Madách Színházban is. Szerepelt az Üvegtigris és a Kútfejek című mozifilmben, továbbá több tévéfilmben és sorozatban is (A szabin nők elrablása, Kisváros, Angyalbőrben). Hangját számos film magyar változatában hallhatta a közönség: Selmeczi Roland volt A Gyűrűk Ura trilógia Aragornja, a Shrek 2 Csizmás Kandúrja, s rendszeresen az ő hangján szólalt meg Brad Pitt és Antonio Banderas.



blaz \ bám

MTI 2008. január 31., csütörtök 17:11

Információ

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását