2022. augusztus 9. - Emőd

A világ legjobb festője még Szegeden

Meghosszabbították a Csontváry Kosztka Tivadar alkotásait bemutató szegedi kiállítást, az érdeklődők így december 22-ig tekinthetik meg a művész festményeit a Móra Ferenc Múzeumban.
2011. december 12. hétfő 11:40 - HírExtra
Szegeden és Szentesen október közepén nyílt kettős tárlat Csontváry képeiből. A hosszabbítás tíz napja alatt az eredetileg Szentesen kiállított 14 korai Csontváry-mű is Szegeden látható - közölte Medgyesi Konstantin, a múzeum sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel. Hozzátette: a szentesi kiállításrész hétfőn még megtekinthető az ottani Koszta József Múzeumban, majd a 14 alkotást Szegedre szállítják.

A csongrádi megyeszékhelyen bemutatott huszonnégy mű legtöbbje a festő legtermékenyebb időszakában, 1903 és 1905 között készült. A pécsi Csontváry Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából olyan híres festmények is Szegedre érkeztek, mint a Magányos cédrus vagy a Római híd Mosztárban és látható a művész valószínűleg utolsó befejezett képe, a Sétalovaglás a tengerparton is. A szentesi Koszta József Múzeumban a festő tizennégy korai képét állították ki.

A szóvivő beszámolt arról, hogy az eredetileg tervezett zárás előtt néhány órával született meg a döntés Szegeden a Csontváry-kiállítás nyitva tartásának meghosszabbításáról. Felidézte, hogy a hétvégén óriási látogatói roham volt és hétfőn a tárlat látogatottsága valószínűleg átlépi a 20 ezres számot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását