2024. május 2. - Zsigmond

55 éves a rekorder

Háromszor került be a Guinnes Rekordok Könyvébe, számos különleges produkcióval vívta ki a közönség figyelmét Nick Árpád, erőművész, sportoló, aki pénteken tölti be 55. életévét
2008. január 31. csütörtök 20:30 - Hírextra

Nick Árpád már az általános iskolában úgy érezte, hogy a sport az, amivel kitűnhet osztálytársai közül. Gerelyhajítóként kezdte sportolói pályafutását 15 évesen, később a birkózásba is belekóstolt, majd súlyemelő volt. "Ez alapozta meg azt az erőt, amellyel a 80-as évek végétől, a 90-es évek elejétől a show és a cirkusz világában értem el sikereket" - mondta a távirati irodának Nick Árpád.

Az erőművész háromszor került be a Guinness Rekordok Könyvébe, legutóbb tavaly éppen azzal, hogy több mint öt méterre húzta el a világ leghosszabb villamosát, a Combinót, nem is akárhogyan, jórészt a fogaival.

Nick Árpád mozdított már meg hajót, kamiont, sőt repülőgépet is. Egy alkalommal például - amellyel szintén Guinness-rekorder lett - a Kossuth nevű kompot, amely 309 tonna, 41,45 méter hosszú és 10,7 méter széles, álló helyzetből mozdította meg fogaival, majd hat méteren keresztül húzta a Balatonon.

Az utóbbi időben többször számolt be arról, hogy nem vág neki újabb rekordkísérletnek. - "Azért mondtam, mert a családom mindig könyörög nekem, hogy ne csináljam. Addig játszom ezzel, míg nagy bajba kerül az egészségem. Féltenek. Csak nem bírom megállni."

Az erőművésznek most is van "titkos" vágya, egy 180 tonnás Boeing 737-es repülőgépet szeretne megmozdítani, ezúttal nem foggal, hanem testtel. "Ekkora súlyt még nem mozdított meg senki. Erről még a családom sem tud, ez az én titkos vágyam" - fogalmazott a Guinness-rekorder.

Az erős ember nem csak lélegzetelállító attrakcióiról híres, hanem "hatalmas szívéről": lelkes állatvédő, több menhelyet támogat és kóbor állatokat fogad be otthonába.

A sportélet aktív résztvevőjeként fontosnak tartja azt is, hogy életmódjával, 40 éves sportolói pályafutásával példát mutasson a fiatal generációnak. Ennek köszönhetően tavaly megválasztották a Drogmentes Magyarországért Maraton védnökének. "Vannak iskolák, különböző intézmények, ahová visszajárok. Köztük olyan helyek, ahol a fiatalok drog-, vagy alkoholproblémákkal küzdenek. Alkalmanként elbeszélgetek velük és azt tapasztalom, hogy ez jó irányba tereli őket, javul a magatartásuk."

Az erőmész nagyon büszke 20 éves fiára, aki nyomdokaiban jár, de nem szeretne erőművész lenni. "A fiam gerelyhajító és benne van a Héraklész programban" - mondta Nick Árpád. Ez olyan tehetséggondozási rendszer, amely a kiválasztástól az olimpiai felkészülésig segíti az utánpótlás legtehetségesebb versenyzőit. " A fiam, Ádám válogatott kerettag és a ranglistán az első három helyezett között van most. Nagyon szeretném, ha valamikor az olimpián láthatnánk őt. De ha ez nem jön össze, akkor azt kívánom, hogy legyen olyan kitartó sportember, mint én" - fogalmazott a többszörös Guinness-rekorder.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását