2024. április 26. - Ervin

Bővült a felvételi tájékoztató

Megjelent csütörtökön a Felsőoktatási felvételi tájékoztató című kiadvány hivatalos kiegészítése: az idei képzési kínálat több mint 30 alapképzéssel, és 20-nál is több felsőfokú szakképzéssel, valamint közel 70 új mesterképzéssel bővült - közölte Educatio
2008. január 31. csütörtök 14:41 - Hírextra
Ezen felül egyes meghirdetéseknél változott a költségtérítési díj összege, az intézmények által szedhető külön eljárási díj, a képzési hozzájárulás összege, az irányszám, esetleg a vizsgakövetelmény, míg egyes képzéseket visszavontak az intézmények. A felvételizőknek érdemes ellátogatniuk a felvi.hu-ra, ahol már a kiegészítés alapján frissített adatbázisokat lehet böngészni - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az Oktatási Hivatal gondozásában megjelentetett hivatalos kiegészítésben helyet kap minden, ami a tájékoztatóból kimaradt: új képzések, jelentkezési lehetőségek, valamint egyes esetekben a megjelent adatok módosítása, kiegészítése. A kiegészítés megjelenik az Educatio Kht. Országos Felsőoktatási Információs Központ (www.felvi.hu), az Oktatási Hivatal (www.oh.gov.hu) és az Oktatási és Kulturális Minisztérium (www.okm.gov.hu) honlapján. A felvi.hu-n a közzététellel egyidőben a hivatalos kiegészítésnek megfelelően frissültek a meghirdetéseket tartalmazó adatbázisok is.
A 2008. február 15-éig - illetve mesterképzésben legkésőbb március 15-ig - benyújtandó felvételi jelentkezésnél a tájékoztatót és ezt a kiegészítést együtt kell figyelembe venni.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy az egyházi felsőoktatási intézmények hitéleti képzéseire nem ezek a határidők vonatkoznak, illetve azokra nem a központilag kiadott jelentkezési lapon kell jelentkezni.
Azt kérik, hogy minden érdeklődő nézze meg az adott intézmény fejezetében leírtakat, és annak megfelelően járjon el.

A tájékoztatóból szerkesztési hibák miatt kimaradt a Szent Pál Akadémia anyaga, az intézmény által meghirdetett képzések az intézmény honlapján, illetve a www.felvi.hu oldalon megtalálhatók. Technikai okok miatt a Sola Scriptura Teológiai Főiskola vizsgakövetelményeit csak az intézmény honlapján, illetve a www.felvi.hu oldalon találják meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását