2024. május 4. - Mónika, Flórián

Molnár Oszkár lépjen vissza?

A Bhim Rao Egyesület azt szorgalmazza, hogy lépjen vissza országgyűlési képviselőjelöltségétől Molnár Oszkár, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény polgármestere, aki ellen polgári peres eljárás indult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon - tudatta az MTI-hez eljuttatott közleményében az egyesület kedden.
2010. március 30. kedd 20:36 - HírExtra
A Bhim Rao - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hátrányos Helyzetű Ifjak (Magyarok, Romák) Azonos Szintű Oktatásáért Szociális, Kulturális és Oktatási Egyesület - üdvözli az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) Molnár Oszkárt elmarasztaló határozatát, és sikerként könyveli el, hogy a politikus fellebbezését elutasította a Fővárosi Bíróság (FB), és ily módon az jogerőre emelkedett - írta közleményében Káló Norbert, az egyesület képviselője.

Molnár Oszkár egy képviselőtestületi ülésen fogalmazott úgy, hogy a cigányok által többségében lakott településeken - példaként hozta fel Lakot és Szendrőládot - a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak, ezért gyógyszert szednek be, valamint gumikalapáccsal ütik a hasukat.

Az EBH azt állapította meg, hogy a polgármester megsértette a szendrőládi és laki nők emberi méltóságát.

Molnár Oszkár az EBH, őt elmarasztaló határozata ellen az elmúlt év októberében nyújtott be felülvizsgálati kérelmet. A polgármester - aki jelenleg a Fidesz listás országgyűlési képviselője -, beadványában több pontban tárta a bíróság elé a hatóság eljárásának jogsértő voltát, egyben kérte a határozat végrehajtásának felfüggesztését.
A Bhim Rao szerint az FB ezt utasította most el.

Káló Norbert azt is közölte: Molnár Oszkár a szendrőládi és laki cigány asszonyoktól nagy nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot a megalapozatlan és rasszista kijelentései miatt, valamint lépjen vissza a parlamenti független képviselő jelöltségétől.

A polgármester korábban az MTI-nek azt mondta: nem állította, hogy az általa elmondottakat cigány nők követik el, ezért is támadta meg az EBH határozatát.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon egyébként az elmúlt hét végén a keresetlevél ismertetésével kezdődött meg a Molnár Oszkár ellen indított polgári peres eljárás, százötvenhét felperes anyagi és erkölcsi kártérítést, bocsánatkérést vár a polgármestertől, lényegében ugyanazon kijelentése miatt.

A keresetlevél szerint a felperesek kérik, hogy a bíróság tiltsa el a további jogsértéstől Molnár Oszkárt, valamint fejenként 200-200 ezer forint nem vagyoni kártérítést is kérnek.
A Fidesz egyébként néhány nappal ezelőtt azt közölte, hogy megszűnt Molnár Oszkár országgyűlési képviselő

Fidesz-tagsága, mivel az országgyűlési választáson függetlenként indul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását