2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kilép az SZDSZ-ből a polgármester

Kilép a Szabad Demokraták Szövetségéből (SZDSZ) Papp János, Rákócziújfalu polgármestere, aki ellen a helyi képviselő-testület fegyelmi eljárást indított, és felfüggeszti foglalkoztatási jogviszonyát a vizsgálat idejére. Mindezt a Jász-Nagykun-Szolnok megy
2008. december 22. hétfő 17:30 - Hírextra
A pártjához való viszonya kapcsán úgy fogalmazott, alapítóként azért lépett be, mert "akkor jó csapat volt". Érzése szerint az SZDSZ-től a vezetői munkájához nem kapott kellő segítséget, és - mint mondta - "a továbbiakban Papp János akar maradni".

Közölte azt is: ügyvédje útján a bírósághoz fordult, hogy helyezzék vissza jogállásába, mert a fegyelmi vizsgálat alatt is el akarja látni polgármesteri teendőit. Kitért arra, hogy ma reggel nem tudott bejutni a polgármesteri hivatalba, mert a biztonsági őr nem engedte be.

A képviselő-testület december 18-ai ülésén azért határozott a Papp János elleni fegyelmi eljárás megindításáról, mert megítélése szerint az elöljáró tisztségéből következően sorozatosan vétkesen megszegte kötelezettségét. A háromtagú fegyelmi bizottságnak az eljárást a jogszabályok alapján 30 nap alatt kell lefolytatnia.

A felfüggesztett polgármester az idén március 30-án megtartott időközi választáson az SZDSZ jelöltjeként lett a falu első embere, miután négy vetélytársát legyőzte. Terveiről akkor az MTI-nek többek között elmondta: a falu az elmúlt években a régi polgármester és az önkormányzati testület tagjai közötti szembenállás miatt egy "darázsfészek" volt. Ezért a nyugalom és a békesség megteremtését a gyors cselekvést követelő feladatai közé sorolta.

Papp János lakásán még április 6-án, vasárnap a vám- és pénzügyőrség kommandósai házkutatást tartottak, zárjegy nélküli cigarettát és alkoholt kerestek, de nem találtak semmit. Az akció miatt magyarázatot kért a Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálatának parancsnokától.

Írásban azt közölték vele, hogy az ellene irányuló névtelen közérdekű bejelentés az APEH regionális igazgatóságára érkezett, ahonnan megküldték a vám- és pénzügyőrséghez, amelynek központi járőrszolgálata végrehajtotta az ellenőrzést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását