2024. április 20. - Tivadar

A Kétfarkú "nagyon nagy gyűlése"

"Nagyon nagy gyűlést" tartott a viccpártként feltűnt, de az októberi önkormányzati választáson Budapesten és Szegeden is indulni szándékozó Kétfarkú Kutya Párt (KKP) vasárnap a Parlament előtt.
2010. augusztus 29. vasárnap 20:03 - HírExtra
A rendezvény - amelyen mintegy háromszázan vettek részt - Halász Judit Csiribiri című dalának eléneklésével kezdődött, majd a közönség a vállaltan teljesíthetetlen ígéreteiről ismert szervezet törekvéseivel összhangban azt skandálta: "ingyen sör, örök élet".

Kovács Gergely, a párt elnöke, szegedi polgármesterjelölt az egybegyűlteknek azt mondta: a jelenlétük erőt ad ahhoz, hogy továbbra is bármit megígérjenek. Rámutatott, "több ezer szakértőt" kellett elzavarniuk azért, hogy programjukat valóban a nép írja, ezért van tele helyesírási hibákkal.
"Több mindent és kevesebb semmit!" - foglalta össze a KKP terveit a pártelnök.

Victora Zsolt főpolgármester-jelölt hangsúlyozta, ha megválasztják, a "budapestiek budapestije" kíván lenni, nem egyensúly, "hanem mérleg, sőt, a mérleget tartó kéz, sőt, az ember, akinek a keze a mérleget tartja".

Megígérte, ha győz, "metróvonalak százait" építik meg, hogy a kitermelt földből újabb hegyeket emeljenek Szegeden, az örök életet garantáló sorszámot pedig terveik szerint bikinis lányok osztják majd szét.

Mogács Dániel, a KKP erzsébetvárosi polgármesterjelöltje önmagát méltatva úgy fogalmazott, ő az ideális jelölt, egy "polgármester-Godzilla", olyan szörny, aki eltapossa az útjában álló akadályokat.

Az időseknek azt üzente: nem lesznek már fiatalabbak, és ami még biztosabb, nem lesz egy forinttal sem több a nyugdíj, a csökkentésén viszont még gondolkodnak. Ígéretet tett arra is, hogy a fiataloknak nem kell tovább tanulniuk. "Bezáratom az iskolákat, és majd én gondolkodom helyettük" - vázolta terveit.

"Mi épült a kerületben? Romkocsmák? Ha ez kell, földig rombolunk mindent, aztán csak igyanak!" - tért ki az Erzsébetváros jövőjét illető elképzeléseire.

Mogács Dániel kiemelte, hogy polgármesterként elsősorban sok pénzt akar keresni. Mint mondta, noha vannak, akik ezt állítják, "nem lehet más a politika".

"A politika vérrel kevert sár, amit egymás pofájába dobálunk, ezt szeretjük benne" - ismertette krédóját a jelölt, miközben a KKP aktivistái a helyszínen gyűjtötték a szimpatizánsok ajánlószelvényeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását