2024. április 25. - Márk

A kocsonyafeszt mégse lopás

Tematikájában és programjaiban is teljesen különbözik a csütörtök délután kezdődő Első Szegedi Kocsonyafesztivál a Miskolcon évek óta megszervezett hasonló nevű rendezvénytől - mondta Pál Ildikó, akit a borsodi rendezvény főszervezője ötletének ellopásáva
2008. január 31. csütörtök 10:32 - Hírextra
A Szegeden vasárnapig tartó téli gasztronómiai seregszemle névadója a kocsonya, de lesznek disznótoros, káposztás ételek és jó csülökpörköltek is. A főételek mellett savanyúságokat, száraz kolbászokat is kínálnak majd, de az édes szájúak lekvárokat, szörpöket is kóstolhatnak. Emellett faszénen sült kürtöskalács és aszalt gyümölcsök is várják majd az ínyenceket - tudatta a szervező.

Pál Ildikó elmondta, a fesztivál célja, hogy bemutassa a téli időszak hagyományos dél-alföldi ételeit. A rendezvény ötlete néhány helyi vendéglőssel közösen született, akik szerették volna megmutatni, hogy a nyári fesztiválok faszénen sült grillételei mellett a gasztronómia e területén is biztonsággal mozognak.

A fesztivál látogatói megismerkedhetnek az erdélyi káposztás ételekkel is, a finom étkek mellett pedig igazi békési pálinka és forralt bor várja őket - mondta a szervező, akinek reményei szerint a fesztiválon a jövőben a Dél-Alföld kistérségei külön-külön mutathatják be hagyományos téli ételeiket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását