2024. május 4. - Mónika, Flórián

Érdekeltek vagyunk az iraki helyzet rendezésében

Magyarország érdekelt az iraki helyzet rendezésében, az ország több részre szakadása súlyosan érintené a régió egészének stabilitását, és a nemzetközi terrorizmus további térnyeréséhez vezetne.
2008. január 30. szerda 19:58 - Hírextra

Irak sikeres demokratizálása kedvező folyamatokat indítana be az egész térségben - idézte Göncz Kinga szavait a külügyi szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szelestey Lajos kiemelte: a találkozón Labíd M. Abbávi méltatta a kétoldalú együttműködés hagyományait és köszönetet mondott azért a támogatásért, amelyet a magyar fél az iraki rendezéshez eddig nyújtott, illetve nyújt a NATO kötelékén belül. Az iraki államtitkár kérte, hogy Magyarország a továbbiakban is segítse az egységes, demokratikus Irak megteremtését célzó erőfeszítéseiket, amelyekben számítanak a magyarországi demokratikus átmenet tapasztalataira.

Labíd M. Abbávi vezetésével a Szaddam-rendszer bukása óta először látogatott Budapestre magas szintű külügyi delegáció. Az iraki külügyi államtitkár - aki újranyitotta Irak budapesti nagykövetségét - tárgyalásokat folytatott az Országgyűlésben és több tárcánál annak érdekében, hogy új fejezet nyíljon a magyar-iraki gazdasági, oktatási, kulturális kapcsolatokban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását