2024. március 29. - Auguszta

Magyar-szlovák miniszterelnöki találkozó

Budapesten folytatódott a magyar-szlovák miniszterelnöki találkozó előkészítése - tudatta közleményben az MTI-vel a kormányszóvivői iroda kedden. Ezen felül értékelték a 2007. június 18-án Pozsonyban sorra került miniszterelnöki találkozón jóváhagyott Köz
2008. január 29. kedd 18:53 - Hírextra

"Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter és Dusan Caplovic, a tudásalapú társadalomért, az európai ügyekért, az emberi jogokért és a kisebbségekért felelős szlovák miniszterelnök-helyettes január 29-én munkatalálkozót tartott Budapesten. A megbeszélés a két ország miniszterelnökei között tervezett találkozó előkészítését szolgálta" - írja közleményében a szóvivői iroda.

A kommüniké szerint a két politikus áttekintette a magyar-szlovák kapcsolatok valamennyi főbb területét. Ennek keretében értékelték a 2007. június 18-án Pozsonyban sorra került miniszterelnöki találkozón jóváhagyott Közös múlt – közös jövő című, 14 pontos közös együttműködési program megvalósítását, valamint az abból következő további tennivalókat.

Kiss Péter és tárgyalópartnere egyetértett abban, hogy az együttműködés középpontjába a gazdasági, társadalmi, fejlesztési projekteket és a társadalmi modernizáció kérdéseit célszerű állítani, a kulturális, az oktatási, a tudományos, valamint a két ország polgárai közötti kapcsolatok egyidejű erősítésével. Külön hangsúlyt kapott a nemzeti fejlesztési tervek határon átnyúló projektjeiben való együttműködés - olvasható a közleményben.

Gyurcsány Ferenc és Robert Fico tavaly októberben, Lisszabonban az európai uniós állam- és kormányfők informális csúcstalálkozója után állapodott meg arról, hogy felkérik Kiss Péter kancelláriaminisztert, illetve Dusan Caplovic szlovák miniszterelnök-helyettest: belátható időn belül kezdjék meg a két miniszterelnök találkozójának előkészítését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását