2024. május 5. - Györgyi

Elkészítik a BKV finanszírozási koncepcióját

Egyhangú határozatban kérte fel a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága szerdán a főpolgármestert arra, hogy augusztus végéig dolgoztassa ki a BKV rövid, közép- és hosszú távú finanszírozási koncepcióját.
2008. április 16. szerda 18:37 - Hírextra
A testület erről a BKV-nál tartott kihelyezett ülésén, Lakos Imre elnök szóbeli tájékoztatója után határozott. A szabad demokrata politikus közölte, hogy a BKV szakszervezetei írásban jelezték, ha követeléseik teljesülnek, augusztus végéig felfüggesztik a péntekre meghirdetett sztrájkot.
A bizottság által az ülés első részében elfogadott határozattal már teljesült a szakszervezetek egyik igénye. E szerint május közepéig elnapolták a döntést a BKV paraméterkönyvéről.

 Az új változat kidolgozásába a szakszervezeteket is bevonják. A cég finanszírozási alternatíváinak kidolgozásával kapcsolatban elfogadott határozattal pedig az érdekképviseletek másik igénye is megvalósult.

Lakos Imre az MTI-nek elmondta, hogy személyes véleménye szerint, miután a bizottság a konstruktív párbeszédre voksolt, gyakorlatilag okafogyottá vált a szakszervezetek péntekre meghirdetett sztrájkja. Hangsúlyozta, az értelmes párbeszéddel májusban rendeződhet a paraméterkönyv, azaz a menetrend sorsa, augusztus végéig pedig elkészíthető a cég rövid, közép- és hosszú távú finanszírozási koncepciója, a szükséges egyeztetésekkel együtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását