2024. június 17. - Laura, Alida

Alkotmánymódosítás: lesz eseti bizottság?

Az alkotmány-előkészítő eseti bizottság létrehozásáról szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitáját folytatja le ma az Országgyűlés, amely a héten kétnapos ülést tart.
2010. június 7. hétfő 08:15 - HírExtra
A határozathozatalok között csak részletes vitára bocsátás, illetve az interpellációkról történő szavazás lesz, után folytatják le az alkotmány-előkészítő eseti bizottság létrehozásáról szóló kezdeményezés általános vitáját.

A fideszes Balsai István és Lázár János indítványa szerint a bizottság feladata többek között annak áttekintése és értékelése, hogy a hatályos alkotmány megfelelően biztosítja-e az emberi és állampolgári jogok legszélesebb körű érvényesülését. A 45 fős, kormánypárti többségű testület feladata továbbá, hogy az új alkotmány alapvető elveire vonatkozó országgyűlési határozati javaslatot 2011. június 30-ig az Országgyűlés elé terjessze.

Részletes vita lesz a választási kampány idejét lerövidítő, a választási eljárásról szóló, az intézményátszervezések határidejét változtató közoktatásitörvény-módosításról, valamint a helyi önkormányzatokról szóló törvény és a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló törvény módosításáról. Az utóbbi előterjesztés az alpolgármester, a főpolgármester-helyettes és a megyei közgyűlés alelnöke jogállására vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket módosítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását