2024. április 19. - Emma

Influenza: látogatási tilalom

Az influenzás megbetegedések emelkedése miatt látogatási tilalmat rendeltek el a keszthelyi kórházban, a nagykanizsai intézményben pedig továbbra is csak egy látogatót fogadhatnak egy időben a kórház egyes osztályainak betegei - tájékoztatta kedden az MTI
2008. január 29. kedd 23:53 - Hírextra

A tisztiorvosi szolgálat írásbeli tájékoztatója szerint a keszthelyi intézményben a szülészet-nőgyógyászaton, az újszülöttrészlegen, a csecsemő- és gyermekrészlegen, valamint az intenzív osztályokon rendeltek el látogatási tilalmat. Nagykanizsán, a Kanizsai Dorottya Kórházban egy beteghez egy látogató legfeljebb fél órára mehet be a szülészet-nőgyógyászatra, az intenzív, a csecsemő- és gyermekosztályokra, valamint a koronáriaőrzőbe.

Az ÁNTSZ összefoglalója szerint Zala megyében 100 ezer lakosra vetítve 414 influenzás beteget tartanak nyilván, az előző heti 363-mal szemben. A fertőzöttek több mint 53 százaléka 15 évnél fiatalabb.

A nyugat-dunántúli régióban továbbra is Zala megyében a legalacsonyabb a megbetegedések gyakorisága, de akadt olyan intézmény, ahol magas volt a hiányzások aránya. A bánokszentgyörgyi óvodában a sok beteg miatt az intézmény vezetője háromnapos szünetet rendelt el - közölte az ÁNTSZ.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását