2024. május 5. - Györgyi

Mire ügyeljünk a strandon?

Korosztályonként változik, hogy kinek mire kell figyelnie pancsolás közben. Nehéz korhatárt szabni, hogy mikortól kezdhetik a fürdőzést a kicsik. Általánosságban azt lehet mondani, hogy féléves koráig inkább ne strandoljunk a picivel.
2008. június 20. péntek 14:06 - Hírextra
Dr. Kollár László gyermek- és csecsemőgyógyász további óvatosságra hívta fel a figyelmet.

- Természetesen a babaúszás – ellenőrzött körülmények mellett – más helyzet, de azt is csak 3 hónapos kor után ajánlják a szakértők. Ugyanakkor fürdetés szempontjából sok múlik a víz hőfokától, tisztaságától is. Mindig vigyázzunk, hogy a víz, ha gyermekmedencéről van szó, a gyermek magasságához viszonyítva mély lehet. Sohase hagyjunk még a nagyobb gyerekeket, azaz a már jól járókat sem felügyelet nélkül- mondta az orvos.

A nagy nyári melegben a picurok is vágynak a pancsolásra, ha a közös medencébe nem is vihetik be őket, megoldható másként is a strandolást.

- Nem nagy fáradtság, ám mégis biztonságosabb, ha a strandra magunkkal viszünk egy felfújható medencét, azt megtöltjük a zuhanyzóból, ha felmelegszik, vagy koszos lesz, utántölthetjük, így teljesen biztosított a higiénia a kicsik számára. A kis kádat ne tegyük sohase a tűző napra, inkább csak félárnyékba. Tavakban, folyókban, tengerben, nyílt vizeken pici babákat fürdetni nem ideális, de esetleg kicsit megmárthatjuk őket úgy, hogy a felmelegedett testüket nehogy hirtelen érje a hideg – figyelmeztetett Dr. Kollár László.

Strandolás közben sokféle betegséget is össze lehet szedni, éppen ezért az sem mindegy, hogy milyen vizet választunk.

- Szerintem az élő vizek a legideálisabbak. Bár egyre inkább klórozzák a medencéket is, hiszen ezzel fokozható a fertőtlenítés. Ám a nap végére a bőr ettől kiszárad, a szem bevörösödik. Akármilyen pici gyermekről is van szó, úszó- pelust illetve bugyit mindig adjunk rájuk, ezzel is óvhatjuk a fertőzésektől – mondta a gyermekgyógyász.

Fontos továbbá, hogy a melegben sokat itassuk a gyereket. A standokon legtöbbször benyelhet a vízzel együtt valami kórokozót, aminek szalmonella-fertőzés, hányás és hasmenés a vége.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását