2024. április 30. - Katalin, Kitti

Gyógyszercég a színház védnöke

Védnöki megállapodást kötött a Vígszínházzal a Teva Magyarország Zrt., a gyógyszercég támogatása 2008-ra szól, de a kapcsolatot hosszabb távra tervezik - mondta el Marton László, a színház igazgató-főrendezője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
2008. január 29. kedd 15:15 - Hírextra

A támogatás összegét sem Marton László, sem Rózsa András, a Teva Magyarország Zrt. vezérigazgatója nem hozta nyilvánosságra.

Marton László beszámolt arról, hogy a támogatásnak köszönhetően folytathatják az ifjú közönség meghódítását, előadásaikra a szegény gyerek éppúgy bejuthat a jövőben is, mint a jó körülmények között élő. Annak az értelmiségi rétegnek sem kell a színházról lemondania, amely bérletvásárlója a teátrumnak, a bérletek árát ugyanis nem kell emelniük- fűzte hozzá.

A támogatás a legjobbkor érkezett - jegyezte meg Marton László.

A Vígszínház igazgatója felidézte, hogy a ház 1896. május elsején fogadta az első nézőket. Mint mondta, a körúti színház létrehozásának alapelve volt, hogy mást, korszerűbbet adjon a közönségnek: új külföldi és magyar drámákat mutasson be. A színház megtalálta az értékteremtés és a népszerűség helyes arányát, valamint fölfedezett olyan színműírókat, mint Molnár Ferenc.

Az elv az ötvenes évek kivételével a rendszerváltásig érvényesült. Ekkor azonban tapasztalniuk kellett, hogy a színházi világ is drasztikus változások elé néz, ezért elkezdtek klasszikusokat másfajta módon, új megközelítésben játszani.

A direktor szerint ennek sikerét bizonyította például az Eszenyi Enikő rendezte Sok hűhó semmiért című Shakespeare-produkció, amelyet már több mint 200 ezren láttak.

Mint Marton László hangsúlyozta, a támogatás e hagyományok folytatását teszi lehetővé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását