2024. március 29. - Auguszta

A Másik Bolygó külföldi szereplései

Moldoványi Ferenc Another Planet - Másik bolygó című, négy kontinensen forgatott dokumentum-játékfilmjét is műsorra tűzi a 32. Sao Pauló-i Nemzetközi Filmfesztivál; a mozgókép ezután a spanyolországi Valladolidban versenyez - közölte a Magyar Filmunió sze
2008. október 22. szerda 16:54 - Hírextra
Az október végéig tartó brazil filmes mustra programja szerint több alkalommal is láthatja a Sao Pauló-i közönség a planétánk rejtett arcáról gyereksorsokon keresztül képet adó, és világunk morális válságát bemutató alkotást, amelynek fényképezéséért Máthé Tibor elnyerte a 39. Magyar Filmszemle operatőri díját.

A mozgókép hét történeten keresztül mutatja be a kiszolgáltatottság különböző, irracionális stációit, kiskorú szereplői lázadás nélkül, szinte megadóan vállalják sorsukat. Gyermekrabszolgák, gyermekprostituáltak, gyerekkatonák megdöbbentő hétköznapjai tárulnak fel a nézők szemei előtt Kongóban, Kambodzsában és Ecuadorban.

A brazil seregszemlét követően a kreatív dokumentum-játékfilmet a Valladolidi Nemzetközi Filmfesztiválon vetítik. A pénteken kezdődő spanyol filmverseny "Time of History" elnevezésű válogatásába kapott meghívást a Másik bolygó, amelyet Moldoványi Ferenc személyesen mutat be a közönségnek - írta Papp Csaba Zoltán, hozzátéve, hogy a nemzetközi mustra dokumentumfilmes versenyének fődíja 20 ezer euró.

Beszámolt arról is, hogy a filmművészet sokszínűségét ünneplő valladolidi seregszemle rövidfilmes versenyében indul M. Tóth Géza Ergo című animációja az Arany Kalász díjért, a tizenkét perces magyar animációt a rendező jelenlétében mutatják be.

A valladolidi mustra, melyet 53. alkalommal rendeznek meg idén, és ezzel a rangidős nemzetközi filmfesztiválok közé tartozik, Cakó Ferenc Arc című animációját is meghívta műsorába - tette hozzá Papp Csaba Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását