2024. április 29. - Péter

Depresszió 44 évesen

44 évesen a legnagyobb a depresszió kockázata - állítja amerikai kutatók tanulmánya a Social Science and Medicine szaklapban. 80 országból két millió ember adatait összegezve azt találták, hogy a fiatalabbak és idősebbek közt alacsonyabb a depresszió kock
2008. január 29. kedd 16:10 - Hírextra

A világ minden részén a negyveneseknél csúcsosodik ki a depresszió kockázata függetlenül attól, hogy nők, vagy férfiak, házasságban élnek, vagy egyedül, gazdagon, vagy szegényen, gyerekekkel, vagy gyermektelenül - tájékoztatta a brit közszolgálati televízió tudósítóját Andrew Oswald, a kutatás egyik vezetője.

Az egyetlen ország, ahol a legesendőbbek között nemek szerinti korkülönbség van, az Egyesült Államok, ahol a nők közül a 40 körüliek a legboldogtalanabbnak, a férfiak között pedig az 50 évesek.
Az okokat csak találgatják a kutatók is. Az egyik lehetőség, hogy negyvenes éveikre az emberek alkalmazkodnak erősségeikhez és gyengéikhez, elfojtják megvalósíthatatlannak vélt vágyaikat. A kortársak egyre gyakoribb halálozásával azonban megtanulják értékelni fennmaradó éveiket.

Oswald szerint a mentális egészség lejtmenete nem egyetlen évet érint, hanem éveken át tart és a legtöbb ember csak az ötvenes éveiben kezd újra felemelkedni.

Bíztató azonban, hogy amennyiben valaki megéri a 70 évet és fizikailag jó állapotban marad, akkor ugyanolyan boldog és mentális egészsége is ugyanolyan jó, mint egy 20 évesé - állítja Oswald.

Talán önmagában az a tudat, hogy a középkorúak krízise teljesen normális, segítheti a nehéz szakasz egyéni túlélését.

A kutatást Oswald, a University of Warwick közgazdásza a Dartmouth College munkatársaival közösen végezte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását