2024. április 29. - Péter

Az iPhone-ok egynegyedét feltörték

Az Egyesült Államokban eladott iPhone-ok több mint egynegyedét törték fel, amelyek így már nem csak az Apple exkluzív partnerének számító AT&T mobilszolgáltató kártyáival használhatók.
2008. január 29. kedd 16:14 - Hírextra

Az Egyesült Államokban az Apple első mobiltelefonjából tavaly mintegy egymillió darabot, vagyis az iPhone-ok 27 százalékát kódolták ki - mondta Tony Sacconaghi, a Bernstein Research elemzője.

Az Apple is elismerte, hogy "jelentős" a kártyafüggetlenített készülékek aránya. Sacconaghi szerint a kikódolt készülékek magas száma az amerikai informatikai óriáscég számára is aggasztó lehet, ugyanis az AT&T mobiltáraság az Apple-nek az előfizetői szerződések és a telefonálások után is százalékot fizet.

Az elemző számításai szerint, ha az államokban 2008 végéig mintegy 10 millió készüléket értékesítenek, és ennek csaknem 30 százalékát kódolják ki, hogy más szolgáltatóval is használni lehessen, az Apple 500 millió dollár (87 milliárd forint) bevételtől eshet el.

Európában az Apple első maroktelefonjának kizárólagos forgalmazási jogait Németországban a Deutsche Telekom mobilszolgáltatója, a T-Mobile, Nagy-Britanniában az O2, Franciaországban pedig az Orange szolgáltató szerezte meg.

A francia törvények értelmében azonban a telefonhoz kapcsolódó exkluzív előfizetési szerződés tiltott árukapcsolásnak minősül, így a francia vásárlók az iPhone kikódolt változatához potom 749 euróért (193 ezer forintért) juthatnak hozzá.

Németországban december elején a T-Mobile-lal szemben pert vesztett a Vodafone, amely az iPhone kizárólagos forgalmazási joga ellen emelt szót.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását