2024. április 26. - Ervin

Veszélyes lehet a nyári szex!

Sok emberben talán fel sem merül, hogy bizony fertőzésekkel járhat egy kellemes tengerparti szeretkezés, pedig sajnos így van. Ezért nem árt odafigyelni a higiéniára, nehogy otthon kellemetlen meglepetés érjen minket.
2009. június 17. szerda 08:10 - Kővári Adrienn
Forróság van, beköszöntött végre a várva várt nyár, jobb esetben az emberek nagy része megrohamozza a természetet, a tengerpartokat. Viszont sokszor nem érik be annyival, hogy csak fürdenek, pancsikolnak a medencében, gyakran magukkal ragadja a szerelmeseket, vagy a friss párokat a hév, és ott helyben egymásnak esnek.

Kinek ne lennének olyan nyári élményei, amikor a nyaralás során szerelembe esett egy idegennel, vagy a párjával nem tudtak nemet mondani vágyaiknak. Tavasszal kezdődik minden, amikor eltűnik az a sok felesleges ruha az emberről, ilyenkor mindkét nem egyaránt figyeli a másikat. A hangulat felforrósodik, és máris a másik karjaiban találjuk magunkat. Viszont nem mindenkinek végződhetnek vidáman ezek a kalandok, érdemes vigyázni, mert rengeteg baktérium vadászik ilyenkor a gyanútlan emberekre, s ki szeretne a nyaralás után kifogni valami betegséget, ami akár még súlyos is lehet.

Amikor már a gumi sem véd meg…

A napokban nyilatkozatot tett az egyik óvszergyártó cégnek az elnöke, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a szabadban való szeretkezés veszélyeire. Elmondása szerint sajnos ezek a védekező eszközök nem a különleges helyszínekre teremtettek, igazából ezek nincsenek tesztelve a tenger-, vagy a termálvizekre.

Ugyan az óvszerek síkosító anyaga nem oldódik vízben, de igazából nem tudni pontosan, hogy milyen károsodás érheti. Elméletileg a tenger vize nem roncsolja, de a klór-, és ózonkeverék kikezdheti az óvszer anyagát, s mondani sem kell, hogy akkor már nem annyira biztonságos.

Ezeken kívül még több probléma felvetődhet, például a meleg víz rugalmatlanná teheti, ráadásul sokkal nehezebb felhelyezni, mint úgy általában. Könnyebben el is szakad.

Betegségek, melyek egy nyári kaland során alakulhatnak ki

A tenger még mindig ártalmatlanabbnak tűnik, mint a szállodai, vagy bármilyen medencék vize, mert utóbbiakban sokkal könnyebben megtelepszenek a kórokozók. A közös használatú medencékben rengeteg a sebgyulladást, vérbetegséget okozó baktérium. Ezek a húgyvezetéken keresztül jutnak el a szervezetbe, és a meleg időjárás csak kedvez nekik. A nyári hónapokban az ilyen típusú fertőzések száma 17 százalékkal megnő.

Nemcsak a medencékben, és jakuzzikban fenyeget minket a veszély, mert a tengerpart homokja sem sokkal egészségesebb, ha a szervezetbe kerül. Egy felmérés szerint a tengerpartok 91 százaléka fertőzött valamilyen formában, rengeteg az apró mikróba, amik a vízből kerülnek ki a száraz partra. Ez azért nagyon veszélyes, mert a bőrbetegségektől kezdve, az agyhártyagyulladásig mindent össze lehet szedni a tengerpartokon.

Kalandok egy ismeretlennel

Hogyan védekezzünk a fertőzések ellen?
A víz ellen szinte sehogy sem lehet, egy medencében semmi sem véd meg minket, ilyenkor csak a szerencsére lehet bízni. Ha már parton vagyunk érdemes egy plédet, vagy valamit leteríteni a fűre, homokba.
Elmondhatjuk, hogy nyáron ismerkedik a legtöbbet az ember, ekkor születik a legtöbb szerelem és rövid távú kapcsolat. Ez nem is meglepő, hiszen szép időben sokkal többet tartózkodik az ember a napon, ilyenkor rendezik a legtöbb rendezvényt, fesztivált. Csalogatóak ezek a programok, könnyen lehet ismerkedni, s bizony nem mindig túl józanok az emberek.

Nem egyszer csúszik be egy kósza kaland, amit lehet, hogy már józanabb fejjel máshogyan csinálnánk. Mit lehet ilyenkor tenni? Nem árt odafigyelni, hogy kivel, és mit művelünk éppen, és, ha még képesek vagyunk rá, mérlegeljünk. Védekezni mindenképp kell, fontos, hogy a lányok szedjenek fogamzásgátlót, de az óvszer teljesen elengedhetetlen egy ismeretlen partnernél.

Nemcsak a nemi betegségre kell vigyázni, hanem a fentebb felsoroltakra is. Hiszen, ha nem is éppen a tengerparton vagyunk attól még máshol sem feltétlenül biztonságosabb.

Hogy ne csak a rosszról beszéljünk

A nyári kalandoknak is megvan a maguk szépsége. Bármilyen extrémebb szexuális helyzet feldobhatja kapcsolatunkat, önbizalmunkat, ezért nem is árt néha belemenni az ilyen játékokba. A tipikus nyári kalandok sem hiányozhatnak a szinglik életéből. Bár sok esetben, még ha be sem vallják, ők minden románcot szeretnének hosszú távúra tervezni. Pszichológusok azzal egyetértenek, hogy csak nagyon kis százalékban lesz folytatása egy ilyen kalandnak. Ennek több oka is van, egyik a távolság. Sok esetben nem mindkét fél gondolja ezt olyan komolyan, mint a másik. Pár e-mailen, telefonhíváson kívül a legtöbb esetben semmi sem fog történni. Azért ne keseredjünk el, ha nekünk is így végződne a románcunk, fogjuk fel egy jó kis kalandnak.

Most már nincs is más dolgunk, mint eldönteni, hogy merre felé is szeretnénk eltölteni a nyári szünetet, vagy a szabadságunkat. És, ha ez is megvan, akkor nyugodt szívvel belevethetjük magunkat a kalandokba, de azért legyünk óvatosak!
Forrás: HírExtra/vital.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását