2024. március 29. - Auguszta

Szánalmasan mosakodik a Fidesz alpolgármestere

Nem mond le Salgótarján fideszes alpolgármestere, aki ellen a napokban emelt vádat az ügyészség közokirat- és magánokirat-hamisítás miatt. Ezt maga az érintett, Fenyvesi Gábor közölte hétfőn sajtótájékoztatón.
2008. január 28. hétfő 17:24 - Hírextra
Fenyvesi Gábor a vádirat szerint annak ellenére használt doktori címet, hogy államilag elismert felsőfokú végzettsége sincs.

A fideszes politikus közölte: nem mond le, az ellene folytatott eljárást pedig "egy politikai támadás részének" nevezte.

Úgy fogalmazott: "Semmilyen olyan okot nem látok, hogy egy másodpercig is gondolkodnom kellene azon, hogy lemondjak és visszaadjam mandátumomat."

A politikus ellen öt rendbeli közokirat-hamisítás bűntette és öt rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vádat a Salgótarjáni Városi Ügyészség.

A közokirat-hamisítás miatt szabadságvesztés is kiszabható. Fenyvesi Gábor ügyében tavaly májusban rendelték el a nyomozást.

1999-ben végzett a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyetemén, és 2001-től használta közszereplőként doktori címét. A nyomozás során bebizonyosodott, hogy az intézmény nem jogosult államilag elfogadott diploma kiadására, így az alpolgármesternek nem csak doktori címe nincs, de államilag elismert felsőfokú végzettsége sem.

A politikus azzal érvelt: nem tudta, hogy az oklevele nem jogosítja fel a doktori cím használatára. Kijelentését nem csak a magánegyetem elnöke cáfolta, de a tanúvallomások és az iratok alapján az ügyészség bizonyítottnak látja, hogy Fenyvesi Gábor tudta, milyen iskolába jár.

Az alpolgármester hétfőn azt mondta: "Ez egy eléggé nagy lufi, ami addig száll, amíg ki nem durran. (...) Én most is tiszta lelkiismerettel állok itt, engem az elmúlt egy év, ami ebben a történetben igaztalanul történt, és mindenki mindent megtett annak érdekében, hogy a meghurcolásom minél jobban ország-világ előtt történjen, engem ez csak megerősített. Mindenkit szeretnék arról biztosítani, hogy ennyire elszánt és eltökélt soha nem voltam, mint most."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását