2024. április 28. - Valéria

Hűtlen kezelés miatt perel a fideszes képviselő

Különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségen Schneller Domonkos, a Fidesz fővárosi képviselője; ezt maga a politikus közölte a távirati irodával vasárnap.
2008. március 16. vasárnap 12:14 - Hírextra
Az ellenzéki politikus elmondta: feljelentése alapja egy dokumentum, amely azt tartalmazza, hogy Veres János pénzügyminiszter a magyar állam képviseletében a kizárólagos magyar állami tulajdonban lévő Ferihegyi Utasterminál-fejlesztő (FUF) Kft.-vel kötött egy megállapodást. A FUF Kft. "ez alapján 8 millió 700 ezer dollárt, azaz több mint 1,7 milliárd forintot utalt át a magyar államnak."

Ezt az összeget azonban nem a FUF Kft.-nek kellett volna kifizetnie a magyar államnak, hanem a Budapest Airport Zrt.-nek (BA) - tette hozzá. Emlékeztetett rá: a jelenleg német tulajdonban lévő BA tartozott egy kanadai befektetői csoportnak, amit a magyar állam a washingtoni perben kifizetett és ezután ezt a pénzt az államnak a BA-n kellett volna behajtania.

Mint mondta, felmerül a kérdés: "kinek állt érdekében, hogy a magyar adófizetők pénzén végül is 1,7 milliárd forintot egy külföldi cég helyett egy magyar állami cég kifizessen".

Ez nagyon felelőtlen bánásmód az adófizetők pénzével, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Legfőbb ügyészségen, különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását