2024. április 20. - Tivadar

A rendőrség bevédte Pokornit a Jobikkal szemben

Bűncselekmény hiányában elutasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Jobbik feljelentését, amit egy XII. kerületi ingatlan eladása ügyében tett - közölte a BRFK szóvivője szerdán az MTI-vel.
2010. április 28. szerda 13:58 - HírExtra
A Jobbik feljelentése április 8-án érkezett a BRFK-ra, a rendőrség a feljelentésben foglaltakat feljelentés-kiegészítés keretében vizsgálta, hogy az ügyben felmerülhet-e bűncselekmény gyanúja.

Tafferner Éva elmondta: a rendőrség bűncselekmény hiányában utasította el a feljelentést, mivel a feljelentés-kiegészítés során beszerzett adatok nem támasztották alá a feljelentésben foglaltakat.

A Jobbik április 7-ei sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke arról beszélt, hogy a fideszes Pokorni Zoltán által vezetett fővárosi XII. kerületi önkormányzat több százmilliós vagyonvesztést szenvedett el a hegyvidéki bevásárlóközpont területének 2008-as - állítása szerint - korrupciógyanús értékesítése során. Ezért hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tettek.

A Jobbik szerint a XII. kerületi ingatlan értékbecslés nélkül előterjesztett félmilliárdos eladásáról a képviselő-testület úgy döntött, hogy a beépíthetőség jelentős növeléséről csak később, a szintén a polgármester által aláírt adásvételi szerződésben esett szó. A Jobbik szerint a "rendkívül rövid pályáztatás" után ingatlanhoz jutó, MSZP-s érdekeltségű Wallis messze áron alul szerezte meg a telket.

Az önkormányzat álláspontja

Arcpirító és felháborító hazugság, amit a Jobbik képviselői a mai sajtótájékoztatójukon a Szendi árok 2-4 alatt található ingatlannal kapcsolatban elmondtak - állítja a XII. kerület. A kampánycsend előtti utolsó napokra időzített támadásnak nem is lehet más célja, minthogy elterelje a figyelmet az elmúlt hetek folyamatos, a Jobbikot érintő botránysorozatáról - mondják szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben. 

"Novák Előd és társai alaptalan rágalmaival szemben az igazság az, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat minden ingatlanértékesítés előtt hivatalos, független értékbecslést készíttet és így történt ez 2008-ban is az említett ingatlan esetében. Ráadásul a kerületben minden önkormányzati ingatlanértékesítés kizárólag közjegyző előtt lebonyolított nyilvános versenytárgyalás útján történik."

Magyarázatuk szerint a Szendi árok 2-4 alatt található ingatlan nyílt, az országos sajtóban is meghirdetett pályázatára közel 30 érdeklődő jelentkezett: közülük heten vásárolták meg a pályázati dokumentációt, hárman pályáztak és végül a pályázat győztese a kikiáltási árnál100 millió forinttal magasabb összegért tudott hozzájutni az ingatlanhoz.

"Szemben a Jobbik alaptalan hazugságaival, a beépíthető négyzetméter nagysága nem változott" - mondják. A Hegyvidéki Önkormányzat már az értékesítési folyamat első percétől kezdve minden érdeklődővel tudatta, hogy az ingatlanon milyen változások hajthatók végre, ezek az értékbecslésben, a pályázati kiírásban, az információs csomagban majd az adásvételi szerződésben is egyaránt szerepeltek.

Tény


A magunk részéről hozzátehetjük az egész hercehurcának az lett a következménye, hogy a Jobbik helyi jelöltje országosan a legkevesebb szavazatot kapta a választáson a XII. kerületben. Ez pedig a választópolgárok egyértelmű álláspontját tükrözi. 
Forrás: HírExtra/MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

fenyves
2010. április 28. 20:52
Csak azért jelentkeztem be, hogy felvilágosítsam a magát újságírónak képzelőt, hogy nem "bevédte" hanem megvédte! Tanuljon meg magyarul vagy menjen vissza az iskolába nyelvtant tanulni!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását