2024. április 20. - Tivadar

Drogautomaták jönnek

Marihuánát árusító automatákat állítanak fel Kalifornia államban, de kizárólag azok vásárolhatnak belőlük, akiknek papírjuk van róla, hogy gyógyászati céllal használják az egyébként tiltott drogot. A pácienseknek be kell mutatniuk a receptjüket, ujjnyomat
2008. január 28. hétfő 17:20 - Hírextra
Az automatáknál biztonsági őr áll, s a vásárláshoz nemcsak a kártyát kell behelyezni, de a gép ellenőrzi az ujjnyomatot is, ezenfelül kamera rögzít mindent.

Az üzemeltetők abban bíznak, hogy a marihuánaautomaták elterjedhetnek az egész Egyesült Államokban.

Eddig tizenegy amerikai államban, köztük Kaliforniában legalizálták a gyógyászati célú marihuánahasználatot annak ellenére, hogy a szövetségi törvény szerint a marihuána veszélyes kábítószer, amelynek mindenfajta használata tilos. Ebből legutóbb éppen Kaliforniában támadtak komoly jogi problémák, amikor az állam legfelsőbb bíróság a szövetségi törvényből kiindulva, jogosnak mondta ki egy alkalmazott elbocsátását munkahelyéről marihuána gyógyászati célú használata miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását