2024. április 30. - Katalin, Kitti

A pekingi akrobaták nyertek

A Peking Akrobata Csoport nyerte el a hetedik Nemzetközi Cirkuszfesztivál arany fokozatát. Tizenegy ország csaknem száz artistája vett részt a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, amelyet január 24-től rendeztek meg a Fővárosi Nagycirkuszban.
2008. január 28. hétfő 14:44 - Hírextra
A zsűrinek igen nehéz dolga volt, mert több fellépő is megérdemelte volna az arany fokozatot, de sajnos csak egyet lehetett adni. A Peking Akrobata Csoport görgő, egyensúlyozó számot adott elő és amit bemutattak az a fizika megcsúfolása volt. Egészen káprázatos produkciót láthatott tőlük a közönség - mondta Pósfai Zoltán, a Fővárosi Nagycirkusz sajtószóvivője a távirati irodának.

A nemzetközi szakértőkből álló zsűri eredetileg két ezüst fokozatot akart adni, de a kiemelkedő produkciók miatt hármat osztott: a White Crow nemzetközi rúddobó akrobatacsoportnak, a Fehéroroszországból érkező Narkevich ugródeszka akrobatacsoportnak és az ukrajnai Dima Shine kézegyensúlyozónak.

A magyar Mr. és Mrs. Dittmar család vígjátékával bronz fokozatot nyert. Akárcsak az amerikai Rob Torres komikus, az olasz Glen Nikolodi kézegyensúlyozó és a Flying Spiders nevű kínai csoport.

Az Európa díjat a Shaman művésznevű oroszországi zsonglőr érdemelte ki. A legjobb magyar artistának járó különdíjat a Duo Deltai - Deltai István és Deltai Gábor - kézegyensúlyozó páros kapta. A legjobb külföldi artistának járó különdíjat az orosz, The Net nevű gumiasztal akrobata csoport kapta.

Az eredményeket már vasárnap közölték a művészekkel, de a hétfő esti gálán ünnepélyes keretek között is bejelentik a helyezéseket és átadják a díjakat.

Az ötnapos esemény nem csak verseny és közönségszórakoztató produkció volt, hanem a egyben "piac" is, amelyen cirkuszigazgatók, menedzserek válogattak a műsorok közül. A fesztiválon bemutatkozó ifjú magyar artistákkal is kötöttek szerződést a cirkuszi szakemberek. Többségük külföldi meghívást kapott Németországba, Olaszországba és Angliába - közölte Pósfai Zoltán.
A Fővárosi Nagycirkuszban Fesztivál Plusz címmel február másodikától látható új műsor, amelyben szerepel néhány fesztiváldíjazott - egyelőre még nem tudni, hogy ki - más artistaprodukciók, bohócok, idomított állatok (róka, galamb, sas, kacsa, cica) műsorával együtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását