2024. április 19. - Emma

Végre repülhet az ember is!

Az ember ősi álma talán végre megvalósul, ha egy 31 éves amerikai kísérlete eredményes lesz. Jeb Corliss különös, szárnyas öltözéket tervezett, amelynek segítségével - reméli - repülni tud, aki felölti.
2008. január 26. szombat 11:52 - Hírextra
"Szeretnék úgy bevonulni a történelembe, mint az első igazán repülő ember" - nyilatkozta a Corriere della Sera című olasz napilapnak. Sokan megpróbálták már előtte, de senkinek sem sikerült.

Tavasszal kezd el egy három tesztből álló előkészítő sorozatot. Felveszi a "Batman-ruhát", kiugrik a repülőgépből és ejtőernyő nélkül landol. Lehet, hogy már a nyáron bekerül az elsők Guinness-könyvébe azzal, hogy 180 km/óra sebességgel érkezik a földre anélkül, hogy baja esnék.

Corlissnak eddig meg kellett elégednie egy másik extrém sporttal, a B.A.S.E. jumpinggal, akkor magas pontról ugrott ugyan le, de ejtőernyővel ért földet. Több mint ezer ilyen ugrást hajtott végre, köztük az Eiffel-toronyról, a San Franciscói Golden Gate-hídról, a New York-i Empire State Buildingről. Ez utóbbiért le is tartóztatta a rendőrség.

Az öltözékéről annyit árul el, hogy nylonból készült, szárnyai a levegőben felfúvódnak és ezek tartják fenn az embert. Az irányt és a leszállást testhelyzet változtatásával lehet szabályozni.

Egyetlen probléma aggasztja csupán, az idő, mivel rajta kívül a világban ugyanennek a problémának a megoldásán többen fáradoznak. A legveszélyesebb ellenfelei a francia Loic Jean-Albert és a dél-afrikai Maria von Egidy.

Corliss terve nagyon költséges, előzetes számítások szerint 2 millió dollárba kerül. Segítségére van a Vertigo Inc. kaliforniai cég, amely már dolgozott együtt a NASÁ-val és az amerikai hadsereggel is. A cég beszáll a Corliss által megtervezett leszálló pálya megépítésébe.

Szakemberek szerint eddig még ugyan nem sikerült senkinek sem ernyő nélkül leszállnia, de ezt technikailag lehetségesnek tartják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását