2022. november 29. - Taksony

Szingapúrral kutatunk közösen

Magyar-szingapúri orvosbiológiai szemináriumot tartanak a március 10-vel kezdődő héten Budapesten, majd májusban évi két millió eurós (526 millió forint) keretet nyitnak vegyes kutatócsoportok együttes pályázatai számára.
2008. március 5. szerda 14:49 - Hírextra
Erről tárgyalt Szingapúr egyetemein az Eötvös Loránd Tudományegyetem magas rangú küldöttsége, amelyet Hudecz Ferenc rektor vezetett. A delegáció tagja volt Michaletzky György, a természettudományi, Dezső Tamás a bölcsészettudományi és Oláh Attila a pedagógiai és pszichológiai kar dékánja. A 100 éves múltra visszatekintő Szingapúri Nemzeti Egyetem (NUS) meghívására tettek háromnapos látogatást a délkelet-ázsiai városállamban.

A delegáció fölkereste Szingapúr második legnagyobb felsőoktatási intézményét, a Nanyang Technológiai Egyetemet (NTU) is, amellyel ez év januárjában írtak alá együttműködési egyezményt. Bertil Andersson professzor, neves svéd biokémikus, az NTU jelenlegi vezetője személyes jó magyarországi tapasztalatai alapján arra számít, hogy a konkrét együttműködés már a közeljövőben megkezdődhet.

Az ELTE vezérkarát fogadta Lim Csuan Po (Lim Chuan Poh), a szingapúri Tudományos, Technológiai és Kutatási Ügynökség (ASTAR) elnöke és elmondta, hogy a januári sikeres tárgyalások nyomán a két ország kutatás-fejlesztési kapcsolatai hamarosan jelentősen bővülhetnek.

A tárgyalásokat az tette lehetővé, hogy az ELTE és a Szingapúri Nemzeti Egyetem tavaly októberben együttműködési megállapodást írt alá Li Hszien Lung (Lee Hsien Loong) kormányfő budapesti látogatásakor - tájékoztatta a szingapúri magyar nagykövetség az MTI-t.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását