2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újabb sikkasztó szoci a börtönben

Sikkasztás miatt tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt salgótarjáni szocialista önkormányzati képviselőt, akit a város polgármestere jelentett fel; a bíróság a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztette, az ítélet nem jogerős
2008. január 25. péntek 14:22 - Hírextra
Barsi József elmondta: Karakasev Annát bűnösnek mondta ki a Salgótarjáni Városi Bíróság egy rendbeli, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettében.

A volt képviselőt tíz hónap börtönre és mellékbüntetésként 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság, de a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztette.

A szóvivő hozzátette: a bíróság előzetes mentesítésben részesítette Karakasev Annát, vagyis mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három napos gondolkodási időt kért.

Karakasev Anna 1994-től dolgozott Salgótarjánban önkormányzati képviselőként, az előző ciklusban az MSZP frakcióvezetője és a pénzügyi bizottság elnöke volt.

A vádirat szerint az Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata (OIGSZ) igazgatójaként 2006 augusztusában 2,5 millió forintot vett ki a házipénztárból, és a pénzt csak a vizsgálat után, fél évvel később tette vissza.

A szocialista politikus és intézményvezető ellen a Fidesz-többségű közgyűlés polgármestere tett feljelentést tavaly márciusban egy önkormányzati vizsgálat után.

Karakasev Anna múlt év februárjában lemondott vezetői megbízásáról, majd képviselői mandátumáról is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását