2024. április 29. - Péter

Patrubány Miklós kritikája

Augusztus 16-a és 20-a között rendezik a magyarok hetedik világkongresszusát az ország különböző településein, többek között Ópusztaszeren, Kunszentmiklóson és Budapesten - tudatta pénteken a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) sajtótájékoztatóján a szerve
2008. január 25. péntek 15:09 - Hírextra
Az MVSZ elnökének tájékoztatása szerint a részletes programról hétvégén döntenek.

Patrubány Miklós elmondta: támogatják a budapesti Albert házaspárnak azt a kezdeményezését, hogy írjanak ki népszavazást a több-biztosítós egészségügyi rendszer bevezetése ellen, s ennek érdekében aláírást gyűjtenek - közölte.

A kettős állampolgárságról szóló népszavazás megismétlésének szükségességéről is beszélt, amelyhez kapcsolódóan 2007 márciusában benyújtották beadványukat, ám szerinte "az Alkotmánybíróság szabotálja ennek a kérdésnek a tárgyalását", s ezt ő "pártos politikai befolyással" magyarázta.

Az elnök a kormányzatot kritikával illette amiatt, hogy a 907-ben lezajlott győztes pozsonyi csata - amely a Kárpát-medence magyar meghódításának befejezését jelentette - 1100. évfordulóját nem ünnepelték meg, illetve hogy Bauer Sándornak, aki 1968-ban felgyújtotta magát a Magyar Néphadsereg csehszlovákiai bevonulása miatt, nem állítottak szobrot.

A sajtótájékoztatón szó esett arról, hogy "új magyar szintézist" terveznek kiadni, amely többek között tiltakozás lesz a Magyarországot "vármegyei szintre lesüllyesztő" lisszaboni szerződés ellen, s amelyben szerepel majd a határon túli magyarok "széttöredezettségének" felszámolását célzó program is.

A Magyarok Világszövetsége 1938-ban jött létre, alapításának előzménye a magyarok első, 1929-ben megrendezett világkongresszusa volt. A szövetség a rendszerváltás után négyévente rendezi meg a magyarok világkongresszusait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2008. január 25. 19:04
Aki akart a rendszerváltás után hazajött. Aki kinnmaradt ,már ne ugasson. Ezeket a pénznyelő automatákat ki kellene selejtezni, a bajkeverő Patrubánnyal együtt.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását