2024. április 25. - Márk

A Gárda bepereli a HVG-t

A Magyar Gárda feljelenti a Heti Világgazdaság (HVG) című hetilapot, mert az "cigányellenes megmozdulás"-nak minősítette a gárdisták múlt decemberi érpataki rendezvényét - tájékoztatta a szervezet sajtóosztálya pénteken a távirati irodát.
2008. január 25. péntek 12:42 - Hírextra
"A HVG kis, keretes írásában +cigányellenes megmozdulás+-nak minősítette december 15-i, a település polgármestere által szervezett érpataki rendezvényünket. Mivel állítását a lap bizonyítani nem bizonyította, ezért a Magyar Gárda jogi úton vesz elégtételt" - olvasható a szervezet közleményében.

2007. december 15-én a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg egy-egy egyenruhás osztaga vonult fel a szabolcsi Érpatakon, ahol a község polgármestere árpádsávos karszalagot viselve kísérte a felvonulást, miközben a helyi cigány kisebbségi önkormányzat ellentüntetést szervezett.

A HVG csütörtöki számában azt is leírta, hogy korábban a szervezet több tagját is elítélték már.

A Magyar Gárda közleményében minderre úgy reagál: "a balliberális Heti Világgazdaságban megvádolt gárdistákkal kapcsolatban a Magyar Gárda belső vizsgálatot indított. A megjelölt 6 személyből 1 gárdista nemrég elhunyt, így a vizsgálat 2 megyei kapitányt és 3 gárdistát érint".

Az esetből következő tanulságokat levonják, és a jövőben a gárdához csatlakozók átvilágításában körültekintőbben járnak el - írják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását