2024. május 13. - Szervác, Imola

Tizenkét szurkolót állítottak elő

Tizenkét személyt állított elő a rendőrség a csütörtök esti Ferencváros-Haladás mérkőzés előtt és után, miután a hazai szurkolók a vendégekre, majd a rendőrökre támadtak - közölte a BRFK másnap hajnalban. A Magyar Kupa mérkőzést a ferencvárosi Albert Stad
2008. szeptember 26. péntek 06:40 - Hírextra
A meccs előtt ferencvárosi szurkolók vendégszurkolókra támadtak a Nagyvárad téri aluljáróban, a verekedésnek a rendőrök vetettek véget. Innen öt személyt állítottak elő garázdaság miatt a VIII. kerületi rendőrkapitányságra.

A mérkőzés után a stadiont elhagyó szurkolók a Könyves Kálmán körútnál a biztosításban részt vevő rendőrökre támadtak, üvegeket, valamint a villamos sínek közül kiszedett köveket dobáltak feléjük, továbbá megrongáltak két szolgálati gépjárművet is.

A rendőrök a tömeget a Népliget irányába szorították ki, illetve oszlatták fel. Az intézkedés során hét személyt állítottak elő a IX. kerületi rendőrkapitányságra. Közülük hármat hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt, a további négyet pedig azért, mert nem volt náluk személyazonosító okmány.

Az intézkedések során három rendőr, és egy szurkoló sérült meg; őket a mentőszolgálat munkatársai látták el a helyszínen.

A szolgálati járművekben, valamint a stadion környékén keletkezett anyagi kár megállapítása még tart.

Az MTI tudósítói azt jelentették, hogy a ferencvárosi szurkolók a meccs közben többször is rasszista rigmusokkal provokálták a szombathelyieket, de a játékvezető nem állította meg emiatt a játékot.

A lefújás után a ferencvárosi drukkerek egy csoportja az Üllői útról megpróbált betörni a vendégszektorba, a bezárt kaput rángatták, illetve petárdákat dobtak be a lezárt ajtón.

A megfékezésükre érkező rendőröket is elkezdték dobálni, rövid közelharc után a rendfenntartók kiszorították a rendbontókat a kapu elől az utcára. A drukkerek a metróaluljáróban több lámpát szétvertek, ezenkívül összetört sörösüvegek jelezték a dühös és csalódott ferencvárosi szurkolók útvonalát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását