2024. április 28. - Valéria

Panasszal él a Bíróság a Tánczos-ügy tudósításai miatt

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT ) panaszbizottságához fordult a Vas Megyei Bíróság: álláspontjuk szerint súloyosan sérült a kiegyensúlyozott tájékoztatás elve a Tánczos-ügy kapcsán - írta csütörtöki számában a Vas Népe.
2008. január 24. csütörtök 10:45 - Hírextra

A napokban helyezték feltételesen szabadlábra Tánczos Gábort, akit 10 évvel ezelőtt jogerősen elítéltek 13 év börtönbüntetésre gyermekgyilkosságért. A vasi kisvárosba vasárnap hazatérő 29 éves férfi régóta a média érdeklődésének centrumában szerepel. Szabadulását is élénk sajtóérdeklődés kísérte. Számos írott és elektronikus média vezető hírként tálalta Körmendre érkezését.

 Vas Megyei Bíróság szerint rosszhiszeműséget feltételez, hogy egyes sajtóorgánumok a Tánczosról szóló híradásokban megkérdőjelezik a bírósági eljárások tisztességét, a bizonyítékok értékelését. Laky Ferenc, a megyei bíróság elnöke ezért az ORTT panaszbizottságához fordult.

Az elnök kifogásolja, hogy a hírekben az egyoldalú információk azt sugallják: a bírósági eljárások tisztességtelen módon zajlottak, az igazságszolgáltatásban ténykedők megfelelő alap nélkül értékelték a bizonyítékokat. Laky Ferenc a lapnak adott interjújában leszögezi: a médiának nem lehet feladata a törvényes bírósági eljárások megkérdőjelezése, különösen akkor, ha a jogerős döntést a legmagasabb bírói fórum hozta. A megyei bíróság elnöke emlékeztet arra, hogy Tánczos Gábor esetében az ítéletet az Európai Emberi Jogi Bíróság is felülvizsgálta, s azt nem kifogásolta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását