2024. április 23. - Béla

Filmplakátok versenye

Az idén 36 filmplakát versenyez az "Év Filmplakátja" címért; az alkotásokból január utolsó napján nyílik kiállítás a 39. Magyar Filmszemle kísérőrendezvényeként Budapesten, a Millenáris Piros-Fekete Galériájában. A Magyar Filmplakát Kiállítás és Verseny 2
2008. január 24. csütörtök 19:01 - Hírextra

Mint a szervezők írták, az ötödik alkalommal megrendezendő eseményen 36 filmplakát száll versenybe.

Idén a kiállítás plakátját is pályázat útján választották ki: 55 terv érkezett, melyből a zsűri Pócs Péter tervezőgrafikus munkája mellett döntött. A filmplakát-kiállítás kísérőjeként az érdeklődők válogatást láthatnak azokból a plakáttervekből, amelyeket a zsűri a beérkezett művek közül erre érdemesnek talált.

A "Év Filmplakátja" díjra pályázó alkotások közül a nyertes műveket egy szakmai zsűri, illetve a közönség választja ki. A szakmai grémium tagjai: Ducki Kristóf plakátművész, a Magyar Plakát Társaság képviseletében, Futó Tamás grafikusművész, a Magyar Grafikai Stúdiók Egyesülete képviseletében, Molnár Kálmán grafikusművész, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége képviseletében, valamint Szugyiczky István grafikusművész, a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága képviseletében.

A közönségdíjra a február közepéig megtekinthető kiállításon és a filmszemle helyszínein kihelyezett urnáknál lehet szavazni, de online is le lehet adni a voksokat például a filmszemle honlapján és a kiállítás saját internetes oldalán.

Idén a filmszemle diákzsűrije is együttműködik a kiállítás szervezőivel: a film- és médiaszakos diákokból álló testület árverést rendez, amelyen az elmúlt tíz év magyar filmjeinek magyar tervezésű plakátjaira lehet majd licitálni. A február 8-i aukción befolyt összeget a 2008-as verseny szakmai győztesének adják majd át.

A kiállítás-sorozat ötlete Hutlassa Tamás filmproducertől származik. "Az évről-évre megrendezett kiállítás sikere és a szakmát megosztó visszhangja ösztönzően hat, hogy újra és újra megrendezzük az eseményt. Nem titkolt célunk, hogy a kiállításnak legyen egy, a plakátok megjelenési színvonalát elősegítő hatása is, ami a filmek kampányaival foglalkozó grafikusokat és reklámszakembereket ösztönözheti a jobb filmplakátok elkészítésében" - idézték a producert a szervezők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását