2024. március 29. - Auguszta

Vámpírokkal az olvasásért

33 településéről neveztek be a hódmezővásárhelyi Eötvös József Székhelyintézmény Twilight-vetélkedőjére. Stephenie Meyer népeszerű regénysorozatával a szervezők az olvasást és a könyvtárhasználatot szeretnék népszerűsíteni.
2011. február 17. csütörtök 12:39 - HírExtra
A Hódmezővásárhelyi Integrált Szakközépiskola és Szakiskola Eötvös József Székhelyintézménye által szervezett országos Twilight-vetélkedő Stephenie Meyer amerikai írónő négykötetes bestseller regénysorozatára épül.

A verseny legfontosabb célja az olvasás és könyvtárhasználat népszerűsítése, de a korszerű pedagógiai elvek és módszerek is hangsúlyt kapnak: a többszintű kompetenciafejlesztést szövegértési- és szövegalkotási feladatok, valamint matematikai, logikai feladványok megoldásával, a szociális kompetencia fejlesztését a csapatmunka révén, a kommunikáció fejlesztését a döntő villámkérdései kapcsán szeretnék fejleszteni a szervezők.

A vetélkedő 6 fordulós, 2010 szeptemberében kezdődött, és 2011 február 18-án ér véget. Formáját tekintve 5 internetes fordulóból állt, az interneten legjobb eredményt elérő 16 csapat a 2011. február 18-án megrendezendő döntőn személyesen is összeméri a tudását.

Magyarország 33 településéről összesen 47 csapat nevezett be, a legtöbb 3 főből áll (bár vannak „egyéni” versenyzők is). A csapatok zöme a középiskolás korosztályból került ki, de van általános iskolás csapat és felnőtt versenyző is.

A vetélkedő internetes „színtere” a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény könyvtárának internetes oldala és az iskolai honlaphoz kapcsolódó E-learning tananyagszerkesztő program felülete volt.

A február 18-i döntőre a Balog Imsi Sportarénában (Hódmezővásárhely, Szegfű utca 6.) és az iskola egyes termeiben kerül majd sor. A döntőt gazdag programok kísérik, ilyen a vetélkedőt követő ereklyebörze, - író-olvasó találkozó (Szurovecz Kitti írónő), zárásaképpen pedig egy kareokepartival egybekötött vámpírbálra várják a résztvevőket.
Forrás: MTI-ÖS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását