2024. április 19. - Emma

Clemente a kapitány

A spanyol Javier Clemente irányítja a jövőben az iráni labdarúgó-válogatottat.
2008. január 24. csütörtök 14:05 - Hírextra

"A szövetség képviselői ma reggel, Bilbaóban egyeztettek a végső részleteket illetően Javier Clementével, akivel aztán három évre szóló szerződést kötöttek" - mondta az Isna iráni hírügynökségnek Mhedi Tadzs, a helyi szövetség alelnöke.

A spanyol tréner fizetése havonta 30 ezer euró lesz.

Az 57 éves Clemente - aki korábban klubcsapatok mellett irányította a spanyol, illetve a szerb nemzeti együttest - a megállapodás értelmében január 30-án utazik Teheránba, ahol a jelenlétében zajlik majd a Costa Rica válogatottja elleni barátságos mérkőzés. Azután, február 6-án - már az ő közreműködésével -világbajnoki selejtező következik, mégpedig Szíria alakulatával szemben.

Szerdán a német hírügynökség - helyi sajtóértesülésekre hivatkozva - még arról számolt be, hogy az irániak német kapitányt akarnak, s Lothar Mattha:us vagy Christoph Daum lehet a befutó.

Az iráni válogatott éléről a nyári Ázsia Kupa idején menesztették Amir Galenoeit, miután csapata a negyeddöntőben búcsúzott a tornától. Az együttesnek azóta nem volt szakvezetője. Január 2-án az IRNA hivatalos hírügynökség azt jelentette, hogy a portugál Artur Jorgét nevezték ki, de a szövetség illetékes bizottságának döntését Ali Kafasian elnök nem hagyta jóvá, mert szerint Jorge "nem felelt meg a feltételeknek".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását