2024. május 11. - Ferenc

Viharos szél érkezik

Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert észak-nyugat felől viharos széllel érkezik egy hidegfront Magyarországra; a szél ágakat törhet le és cserepeket szakíthat le a Dunántúlon és Budapest nyugati részén - mondta Csonka
2008. január 22. kedd 15:11 - Hírextra

A legerősebb széllökések általában 60-90 km/h körül várhatóak, lesznek azonban olyan területek, ahol akár száz kilométeres óránkénti szélre is lehet számítani - mondta Csonka Tamás az Országos Meteorológia Szolgálat munkatársa.

A szakember hangsúlyozta: a vihar délután négy-öt óra körül éri el a magyar határt, hat-hét óra környékén pedig már Budapesten lehet, hajnalra pedig már elhagyja az országot a viharzóna. Csonka Tamás hozzátette: a Bakony és a Balaton térségében lehet számítani a legnagyobb szélre, de előfordulhatnak viharos széllökések a Kisalföldön és Budapest nyugati részén is. A vihar szempontjából a Duna jelenti majd a választóvonalat, keleten már nyolcvan kilométer per óra alatt marad a szélsebesség - fűzte hozzá.

A meteorológus elmondta: a viharral csapadék is érkezik, ez főként eső lehet, később előfordulhat havas eső, futó hózápor. Emellett a levegő is lehűl, éjszaka valószínűleg fagyni fog, ezért helyenként az utak is csúszóssá válhatnak - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását