2024. március 19. - József, Bánk

Megint a civileket zaklatja az állam?

Amikor 2021-ben a kormány visszavonta a civilellenes törvényt, egy másik utat választott. Elkezdte megkérdőjlezni a civil szervezetek munkáját, értékeit és eredményeit.
2022. június 14. kedd 12:12 - HírExtra

Megalkották “a közélet befolyásolására alkalmas szervezet” címkét, amelynek hátterét, jelentését a társadalom nagy része valószínűleg nem is érti, ahogy a hozzá kapcsolódó Állami Számvevőszéki vizsgálatot sem. Mindebből a kevésbé tájékozottaknak csak annyi jön át, hogy a civilek biztos nem működnek tisztán, ha már az ÁSZ is vizsgálja őket.

Az Állami Számvevőszéket - ahogy a nevéből is kiderül - azért hozták létre, hogy a magyar közpénzek és a nemzeti vagyon kezelése felett őrködjön. A TASZ és számos érintett civil szervezet nem magyar közpénzből működik, így indokolatlannak velük szemben az ÁSZ vizsgálata, illetve az ezt lehetővé tévő, egy évvel ezelőtt elfogadott törvénymódosítást.

A civil szervezetek működésének törvényessége eddig is ellenőrizhető volt. A hatályos jogszabályok világosak, a szervezetek gazdálkozásáról bárki szabadon tájékozódhat a kötelezően elkészített és közzétett beszámolókból. Vannak állami szervezetek, amelyek a működés ellenőrzésére hivatottak, ilyen az ügyészség vagy az adóhivatal. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását