2024. április 29. - Péter

Videokonferenciával a környezetért

A környezet védelme érdekében a személyes megjelenés helyett holografikus videoüzenetben jelent meg Károly herceg az Abu Dzabiban zajló megújuló energiaforrások felkutatásával foglalkozó konferencián.
2008. január 22. kedd 15:24 - Hírextra

A walesi herceg az előzetes tervek szerint személyesen mondta volna el beszédét a World Future Energy Summit nyitónapján, azonban a hosszú repülőutat - és az ezzel járó 15 tonnányi széndioxid-kibocsátást megspórolandó - a csúcstechnikát hívta segítségül.

Károly herceg a Perzsa-öböl délkeleti partvidékén fekvő állam környezetvédelmi törekvéseihez gratulált hétfői beszédében, amelyet még tavaly a brit Musion Systems Ltd. háromdimenziós képrögzítési technológiájával vettek fel.

Az egyedülálló rendszerben egy speciális fóliára vetítik ki a nagyfelbontású videoprojektorok (High Definition Video) sugározta képeket. A technológiát korábban már David Beckham, Richard Branson és Al Gore is használta.

A környezetvédők üdvözölték a technológiát, amellyel - Károly herceget követve - az üzletemberek is elkerülhetik a "felesleges" repülőutakat. Számítások szerint a világ széndioxid-kibocsátásának 3,5 százaléka a légi közlekedésből származik.

A szakértők szerint nem csak a holografikus technológia, hanem a hagyományos video- illetve a telefonkonferenciák előtérbe helyezése is sokat segíthet, az internet közbeiktatásával mindezt áradásul költséghatékonyan tehetik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását