2024. május 12. - Pongrác

Április 6-a környékén lehet a népszavazás

Tarlós István szerint "április 6-a környékén" sor kerülhet a Fidesz kezdeményezte népszavazásra a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról; az ellenzéki párt népszavazási kampányának vezetője erről keddi sajtótájékoztatóján beszélt Budapesten.
2008. január 22. kedd 15:26 - Hírextra

"Erősen bízunk köztársasági elnök úr többször bizonyított demokrácia-érzékében, meg lehet kockáztatni, hogy emberi számítás szerint tán április 6-a környékén sor kerülhet a népszavazásra" - mondta a politikus, akit arról kérdeztek, hogy mire számít a Fidesz most, hogy az Alkotmánybíróság hétfői-keddi napirendjén szerepelnek a referendumot elrendelő országgyűlési határozathoz érkezett kifogások.

A köztársasági elnöknek az Alkotmánybíróság döntését követő 15 napon belül kell kitűznie a referendumot 90 napon belüli időpontra.

Tarlós István a sajtótájékoztatón aláírta az Albert házaspár több-biztosítós rendszer bevezetése ellen kezdeményezett népszavazását, amelyet több civil szervezet, többek között a Liga Szakszervezetek is felkarolt.

A politikus az MTI-nek azt mondta: az egészségbiztosítási törvényt megerősítő népszavazást, amelyet a Fidesz kezdeményez február 11-én az Országgyűlésben, várhatóan le fogják szavazni a kormánypártok, és azért írta alá az Albert házaspár népszavazási kezdeményezését, mert azt a referendumot a kormány nem lesz képes megakadályozni.

A távirati iroda kérdésére hozzátette: a házaspár kezdeményezése ugyanakkor már nem érhet össze időben a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló referendummal.

A Fidesz népszavazási kampányának vezetője a szocialisták szokásos csúsztatásának és hazugságnak nevezte, hogy Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezető szerint nem több-biztosítós rendszert akarnak bevezetni.

"Ez tipikus esete annak, amikor a macskára azt mondják, hogy a nyávogó szerkezet" - fogalmazott a Fidesz kampányirányítója.

Hangsúlyozta: a rendszerbe belekomponálták az üzleti érdeket, így az már csak "halandzsa", "játék a szavakkal", hogy ez több biztosítónak, vagy több pénztárnak nevezik.

Tarlós István arra az újságírói felvetésre, hogy az MDF-es Csapody Miklós szerint le kellene őt váltani a Fidesz népszavazási kampányának éléről, úgy válaszolt: "erre mondják, hogy megszólalt a gödörből a lyuk".

"Az MDF ismét azt bizonyította, hogy egy entitását rég elveszített törpepárt, egy politikai Miki egérként kandikál ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr szivarzsebéből" - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását